Γάλλος υπουργός Υγείας: Κάθε δευτερόλεπτο δύο πολίτες διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό

Γάλλος υπουργός Υγείας: Κάθε δευτερόλεπτο δύο πολίτες διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό

«24 ώρες την ημέρα, ημέρα και νύχτα, κάθε δευτερόλεπτο στη χώρα μας, δύο Γάλλοι διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό. Δεν έχουμε βιώσει ξανά μια τέτοια κατάσταση», τόνισε ο Ολιβιέ Βεράν, υπουργός Υγείας της Γαλλίας, η οποία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» κρουσμάτων Covid-19, καταγράφοντας σήμερα ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων και ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 200.000 κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, η χώρα μετρά 208.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, «αριθμός που προκαλεί ίλιγγο» κι αποτελεί ένα εθνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ, ανακοίνωσε ο Ολιβιέ Βεράν ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

«24 ώρες την ημέρα, ημέρα και νύχτα, κάθε δευτερόλεπτο στη χώρα μας, δύο Γάλλοι διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό. Δεν έχουμε βιώσει ξανά μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Βεράν.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο εχθρούς», την παραλλαγή Δέλτα που δεν έχει πει την τελευταία της λέξη, τόνισε ο υπουργός, όπως και την «παραλλαγή Όμικρον και εκεί δεν θα μιλάω πλέον για κύμα. Μιλάω για ένα διογκούμενο κύμα, ένα «τσουνάμι».

Μπροστά στην έξαρση των μολύνσεων, το «10% του πληθυσμού της Γαλλίας είναι επαφή κρούσματος» και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «έχουν ελάχιστες πιθανότητες να γλιτώσουν, ο ιός κυκλοφορεί πάρα πολύ», επισήμανε ο Ολιβιέ Βεράν.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας επισήμανε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν ήδη ανησυχητική εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, με την Όμικρον να μην έχει προς το παρόν αντίκτυπο, κάτι που, όπως υπογράμμισε, τελικά θα συμβεί. Η γρίπη θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στα νοσοκομεία, τόνισε και πρόσθεσε ότι το 70% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Η Γαλλία σπάει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. Χθες, ανακοίνωσε ένα νέο υψηλό σχεδόν 180.000 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, ένας απολογισμός που ήταν ήδη ο υψηλότερος για μια χώρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Covidtracker.fr.

Με εντατικούς ελέγχους και αυστηρές ποινές αντιμετωπίζει η γαλλική κυβέρνηση τα περιστατικά πλαστών υγειονομικών πιστοποιητικών. Η επίδειξη «δανεικού» πιστοποιητικού τιμωρείται με πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ η χρήση πλαστού υγειονομικού πάσου επισύρει ποινή φυλάκισης πέντε ετών και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή