Βρετανία: Αναγκαία η αναμνηστική εμβολιαστική δόση

Βρετανία: Αναγκαία η αναμνηστική εμβολιαστική δόση

«Το 90% των ανθρώπων που νοσηλεύονται με COVID-19 σήμερα στις ΜΕΘ δεν είχε κάνει την αναμνηστική εμβολιαστική δόση», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το 90% των ανθρώπων που νοσηλεύονται με COVID-19 σήμερα στις ΜΕΘ δεν είχε κάνει την αναμνηστική εμβολιαστική δόση», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία που τους παρέχει το εθνικό σύστημα υγείας και να επαναλάβουν τον εμβολιασμό τους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι σήμερα στη Βρετανία 2,4 εκατομμύρια εμβολιασμένοι που έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, καλώντας τους να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. «Εάν δεν έχεις εμβολιαστεί, έχεις οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες, αν προσβληθείς από COVID-19, να χρειαστείς νοσοκομειακή περίθαλψη. Είναι λοιπόν ο εμβολιασμός κάτι θαυμάσιο και πολύ σημαντικό, που οφείλουμε να κάνουμε όλοι», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους παραδέχθηκε ότι οι εισαγωγές λόγω COVID-19 στα βρετανικά νοσοκομεία εμφανίζουν σημαντική αύξηση. «Η “Ομικρον” προκαλεί σημαντικά προβλήματα και βλέπουμε ότι τα κρούσματα που χρειάζεται να νοσηλευτούν αυξάνονται. Προφανώς, όμως, είναι ηπιότερη από τη “Δέλτα” και για αυτό μπορούμε να συνεχίσουμε στον δρόμο που βρισκόμαστε», είπε, συνιστώντας στους Βρετανούς να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με σωφροσύνη και προσοχή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, αξίζει να σημειωθεί, αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται η επιβολή νέων μέτρων πριν από την Πρωτοχρονιά παρά την έκρηξη των νέων λοιμώξεων και τις εκκλήσεις των ειδικών.

Αυξημένες οι νοσηλείες και στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω της COVID-19.

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ, ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι νοσηλείες παιδιών που έχουν προσβληθεί από την «Ομικρον». Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ελλιπής εμβολιαστική κάλυψη στις μικρότερες ηλικίες αλλά και οι χριστουγεννιάτικές συναθροίσεις. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η «Ομικρον» είναι περισσότερο επικίνδυνη για τα παιδιά. Πολλές πολιτείες κατέγραψαν αύξηση των εισαγωγών στα παιδιατρικά νοσοκομεία κατά 50% εντός του Δεκεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, κατά μέσον όρο 1.200 παιδιά ημερησίως εισάγονταν στα νοσοκομεία εξαιτίας της COVID. Tον Νοέμβριο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 800 παιδιά. Ανάλογη είναι η εικόνα που καταγράφεται στη Βρετανία, με 512 παιδιά να εισάγονται με κορωνοϊό σε νοσοκομεία μόνο την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή