Βρετανία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Ξεπέρασαν τα 180.000

Βρετανία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Ξεπέρασαν τα 180.000

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία ανακοίνωσε 183.037 κρούσματα COVID-19, ένα νέο ρεκόρ, με τις μολύνσεις να είναι 50.000 περισσότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο υψηλό που καταγράφηκε πριν από μία ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. 

Η αύξηση των κρουσμάτων, την οποία πυροδοτεί η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, συμπίπτει επίσης με μια αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία. 

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι δεν θα επιβάλει νέους περιορισμούς φέτος στην Αγγλία προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της Όμικρον, η οποία αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή το 90% όλων των μολύνσεων στην κοινότητα, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας.

Τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν δεδομένα πέντε ημερών για τη Βόρεια Ιρλανδία λόγω διαφορών στην καταγραφή την περίοδο των Χριστουγέννων, κατέδειξαν πως υπήρξαν 57 θάνατοι σε διάστημα 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό τεστ, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τους 18 νεκρούς χθες. 


Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19 σήμερα στην Αγγλία, μια πρώτη από τις αρχές Μαρτίου.

Σε διάστημα 24 ωρών, όπως και 57 θανάτους, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 148.089, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. 

Στην Αγγλία, 10.462 άνθρωποι νοσηλεύονταν με Covid-19 σήμερα, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, που σηματοδοτεί μια αύξηση 48% σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία υγείας NHS England. 

Στο Λονδίνο, επίκεντρο του κύματος της Όμικρον, 3.310 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο, ήτοι 63% περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα και ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο.

Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν επίσης τα άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά μετά την εισαγωγή τους, ενώ κανένας επικαιροποιημένος αριθμός δεν είναι διαθέσιμος σήμερα σχετικά με τις νοσηλείες στο σύνολο της Βρετανίας. 

Μπροστά στο κύμα της παραλλαγής Όμικρον, που είναι πλέον κυρίαρχη, η Βρετανία ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων, η οποία έχει ήδη επιτρέψει τη χορήγηση μιας επιπλέον δόσης στο 57,5% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 12 ετών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον ανέφερε σήμερα ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ασθενών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, έως το 90% εξ αυτών, δεν έχει λάβει μια ενισχυτική δόση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή