ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τίγρη που άρπαξε το χέρι άνδρα σε ζωολογικό κήπο

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τίγρη που άρπαξε το χέρι άνδρα σε ζωολογικό κήπο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία τίγρης Μαλαισίας σε αιχμαλωσία άρπαξε το χέρι ενός άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να τη χαϊδέψει, σε μια απαγορευμένη ζώνη ενός ζωολογικού κήπου στη Φλόριντα και στη συνέχεια αστυνομικός την πυροβόλησε και τη σκότωσε.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, ο οποίος εργαζόταν σε μια εταιρεία καθαρισμού για λογαριασμό του ζωολογικού κήπου, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.

Μπήκε, χθες το βράδυ, μετά το κλείσιμο για το κοινό του ζωολογικού κήπου, «σε μια απαγορευμένη ζώνη, κοντά στην τίγρη που βρισκόταν μέσα στον περιφραγμένο χώρο της», εξήγησε η αστυνομία της κομητείας Κόλιερ, όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος της πόλης Νάπολης.

Στη συνέχεια, ο άνδρας πέρασε το χέρι του μέσα από ένα άνοιγμα της περίφραξης και «χάιδευε ή τάιζε το ζώο», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, όταν η τίγρης του το άρπαξε.

Αφού κλώτσησε μία φορά τον φράκτη σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει τον άνδρα από τα δόντια του ζώου, ο πρώτος αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο πυροβόλησε εναντίον του ζώου, σκοτώνοντας τον «Έκο» ηλικίας 8 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους αλλά και σχόλια με τα οποία ο κόσμος εξέφραζε τη λύπη του είχαν κατακλύσει σήμερα το πρωί τη σελίδα του ζωολογικού κήπου στο Facebook, με τους χρήστες να μιλούν για τον «περιττό» θάνατο ενός «υπέροχου ζώου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή