Ο πρίγκιπας Φίλιππος «ζει» στη Μελανησία: Η φυλή που τον λατρεύει σαν θεό

Ο πρίγκιπας Φίλιππος «ζει» στη Μελανησία: Η φυλή που τον λατρεύει σαν θεό

Οι κάτοικοι της Τάνα δεν πτοήθηκαν όταν άκουσαν για τον θάνατο του Φιλίππου, αφού για αυτούς ο πρίγκιπας θα ζει στην αιωνιότητα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νησί Τάνα του Νότιου Ειρηνικού, περίπου 700 από τους 29.000 κατοίκους λατρεύουν τον πρίγκιπα Φίλιππο ως θεό και πιστεύουν ότι το πνεύμα του θα ζει για πάντα. 

Για εκείνους, ο Φίλιππος είχε δύο σώματα: ένα θνητό και ένα θείο. Το ένα από την Ευρώπη και το άλλο από τη Μελανησία.

«Όταν βλέπω τη φωτογραφία του, αισθάνομαι σαν να κοιτάζω κάποιον συγγενή μου», αναφέρει ο χωρικός Κασονίπο. «Αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος». 

Οι κάτοικοι της Τάνα δεν πτοήθηκαν όταν άκουσαν για τον θάνατο του Φιλίππου, αφού για αυτούς ο πρίγκιπας θα ζει στην αιωνιότητα. 

«Αυτή η λατρεία θα συνεχιστεί για πάντα», λέει ο χωρικός Νάκο Νίκιεν. «Κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με όσα πιστεύουμε, το πνεύμα του Φιλίππου δεν θα πεθάνει». 

Σύμφωνα άλλωστε με τον μύθο, οι βασιλιάδες δεν πέθαναν ποτέ: το ασθενές σώμα έφυγε από τη ζωή και αντικαταστάθηκε αμέσως από το επόμενο.

Αυτός όμως είναι ένας παλιός μύθος της μοναρχίας. Για τους κατοίκους της Τάνα, η «προφητεία» έχει ως εξής: Αν ο Φίλιππος επιστρέψει, θα υπερνικήσει τον θάνατο για όλους, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του.

Με πληροφορίες από Prospect Magazine

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή