Βραζιλία: Αέρα νίκης φέρνει το 2022 στον Λούλα

Βραζιλία: Αέρα νίκης φέρνει το 2022 στον Λούλα

Διεθνής περιοδεία του πρώην προέδρου, που φιλοδοξεί να ανατρέψει τον Μπολσονάρο στις εκλογές του Οκτωβρίου.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο δεκαετίες ύστερα από την ανάδειξή του σε πρόεδρο της Βραζιλίας και τέσσερα χρόνια μετά τη σύλληψή του, με κατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα που του κόστισαν 580 ημέρες στη φυλακή, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έχει βάσιμους λόγους να ατενίζει με αισιοδοξία την καινούργια χρονιά. Στα 76 του χρόνια, ο κεντροαριστερός ηγέτης ετοιμάζεται να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου και η τελευταία δημοσκόπηση του δίνει πλεονέκτημα 27 μονάδων έναντι του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, τάση που αν εδραιωθεί δεν αποκλείεται να του χαρίσει τη νίκη ακόμη και από τον πρώτο γύρο.

Ο ιστορικός ηγέτης του Κόμματος Εργατών κάνει ποδαρικό στο 2022 με μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, όπου θα προσπαθήσει, όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του, «να ξαναχτίσει τις γέφυρες με τη διεθνή κοινότητα που κατέστρεψε ο Μπολσονάρο και να τονίσει τον κίνδυνο για τη δημοκρατία που αντιπροσωπεύει ο σημερινός πρόεδρος». Εντός Ιανουαρίου ο Λούλα θα επισκεφθεί το Μεξικό, όπου θα συναντηθεί με τον αριστερό πρόεδρο Ομπραδόρ, ενώ επόμενοι σταθμοί του είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.

Επεισοδιακή ήταν η αυγή του 2022 για τον Μπολσονάρο. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας εισήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο με απόφραξη του εντέρου, η οποία ενδεχομένως θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί. Πρόκειται για μία ακόμη επιπλοκή του σοβαρού τραυματισμού του στην κοιλιακή χώρα ύστερα από επίθεση με μαχαίρι από ψυχικά διαταραγμένο άτομο, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον Σεπτέμβριο του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή