Βρετανία: Τη λύση του στρατού εξετάζει η κυβέρνηση Τζόνσον για να καλύψει κενά

Βρετανία: Τη λύση του στρατού εξετάζει η κυβέρνηση Τζόνσον για να καλύψει κενά

Τεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και επιχειρήσεις

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος των xριστουγεννιάτικων διακοπών για σχολεία και εργαζόμενους στη Μεγάλη Βρετανία βρήκε μικρούς και μεγάλους να ταλαιπωρούνται από την έλλειψη προσωπικού που είναι σε καραντίνα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ετοιμάζεται να βγάλει τον στρατό από τα στρατόπεδα ώστε να καλύψει τα κενά.

Μέσα σε μια εβδομάδα έχουν καταγραφεί περί τα 1,2 εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού στη Βρετανία, οδηγώντας στην καραντίνα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και το κλείσιμο κάποιων σχολείων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η κεντρική κατεύθυνση που έχει δοθεί στις διοικήσεις των υπουργείων είναι να μελετηθεί πώς μπορούν να εκμεταλλευθούν το καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των Βρετανών τώρα που οι διακοπές τελείωσαν.

Το πρωί της Τρίτης δεκάδες δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν και πολλά άλλα είχαν σημαντική καθυστέρηση, καθώς υπολογίζεται ότι ένας στους 10 εργαζομένους στους σιδηροδρόμους είναι στο σπίτι του με κορωνοϊό.

Οι επικεφαλής των υπηρεσιών εκπαίδευσης φοβούνται ότι μέσα στον μήνα έως και το ένα τέταρτο του προσωπικού στα σχολεία θα αναγκαστεί να απουσιάσει, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ήδη προβλέπεται συγχώνευση τμημάτων σε πολλά σχολεία, αφού μπορεί μεν να λείπουν δάσκαλοι, αλλά λείπουν και αρκετά παιδιά. Αναφέρονται πάντως περιπτώσεις που μαθητές έφτασαν στα σχολεία τους και τους ενημέρωσαν ότι δε θα γίνει μάθημα λόγω έλλειψης καθηγητών.

Παράλληλα οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης ξεχειλίζουν καθώς πολλές δημοτικές υπηρεσίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για μερικές ημέρες εξαιτίας των ελλείψεων, ενώ ακόμη και ιδιωτικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι ίσως αναγκαστούν να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους ή ακόμη και να κλείσουν για μια περίοδο – και εκεί δεν μπορεί καν να βοηθήσει ο στρατός.

Η πλέον άμεση ανάγκη που αναμένεται να καλύψει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων είναι σε οδηγούς ασθενοφόρων, αλλά είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε πολλούς άλλους τομείς, με την οδήγηση απορριμματοφόρων να είναι επίσης μια ισχυρή πιθανότητα.

Πηγή: Daily Mail, The Times, Times Radio

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία: Μαύρη αγορά για σελφ τεστ, έως 120 ευρώ το πακέτο

⇒ Οι προβλέψεις τεσσάρων ειδικών για την αναχαίτιση της Όμικρον

 Ιταλία: Οι αρνητές στις ΜΕΘ δεν δέχονται ακόμη και έναν απλό ορό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή