Χιλή: Τέταρτη δόση από τον Φεβρουάριο στους άνω των 55 ετών

Χιλή: Τέταρτη δόση από τον Φεβρουάριο στους άνω των 55 ετών

Από τη Δευτέρα η χορήγηση δεύτερης ενισχυτικής δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χιλή προστίθεται στις χώρες που προσφέρουν και δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους πολίτες της, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα με τους ανοσοκατεσταλμένους, και στη συνέχεια με το σύνολο του πληθυσμού άνω των 55 ετών.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, από τις 10 Ιανουαρίου θα διατίθεται τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στην παραγωγή αντισωμάτων, είναι 12 ετών και άνω και έκαναν την τρίτη τους δόση έως και τις 12 Σεπτεμβρίου του 2021, δηλαδή τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν.

Θα ακολουθήσει η σταδιακή χορήγηση της τέταρτης δόσης και στον γενικό πληθυσμό της χώρας για όσους είναι ηλικίας 55 ετών και άνω, από τον Φεβρουάριο, όπως είπε ο κ. Πινιέρα.

«Από τις 7 Φεβρουαρίου θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό αυτόν σε όλο τον πληθυσμό ηλικίας 55 ετών και άνω που έχει συμπληρώσει τουλάχιστον έξι μήνες από την προηγούμενη δόση, καθώς και στο υγειονομικό προσωπικό και σε εκείνα τα άτομα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο», ανακοίνωσε ο Χιλιανός πρόεδρος.

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανέφερε σε ανάρτησή του ότι την εβδομάδα από τις 7 έως τις 13 Φεβρουαρίου θα μπορούν να λάβουν την τέταρτή τους δόση όσοι άνω των 55 ετών έλαβαν την τρίτη δόση μέχρι τις 15 Αυγούστου 2021.

Η Χιλή καταγράφει αλματώδη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της εισβολής της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κυρίως με εμβόλια κινεζικής προέλευσης.

Πηγή: La Tercera

Ειδήσεις σήμερα

Φιλιππίνες: Όσοι ανεμβολίαστοι βγαίνουν απο το σπίτι τους θα συλλαμβάνονται

Ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη «Καμερούν»

 

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή