Βρετανία: Tίτλοι τέλους για τον πρίγκιπα Αντριου

Βρετανία: Tίτλοι τέλους για τον πρίγκιπα Αντριου

Δεν έχει πλέον δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο της αυτού βασιλικής υψηλότητος ο πρίγκιπας Αντριου εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο παιδεραστίας του αυτόχειρος χρηματιστή Τζέφρεϊ Επσταϊν.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει πλέον δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο της αυτού βασιλικής υψηλότητος ο πρίγκιπας Αντριου εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο παιδεραστίας του αυτόχειρος χρηματιστή Τζέφρεϊ Επσταϊν. Επίσης, με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ, αφαιρέθηκαν όλοι οι τιμητικοί στρατιωτικοί τίτλοι του και οι θεσμοί που τελούσαν υπό την προστασία του. Οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση, που πιθανώς να οδηγήσουν τον δούκα του Γιορκ στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν άφησαν περιθώρια στη μητέρα του να αντιδράσει διαφορετικά. Φυσικά, ο πρίγκιπας δεν πρόκειται να επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα, από τα οποία αποσύρθηκε το 2019, ενώ «θα υπερασπιστεί νομικώς τη θέση του ως κοινός πολίτης», όπως ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ τού αφαίρεσε όλους τους τιμητικούς στρατιωτικούς τίτλους.

Ο δούκας του Γιορκ έχει μηνυθεί στις ΗΠΑ από τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική συνεύρεση μαζί του όταν ήταν έφηβη και ότι ο Επσταϊν ήταν εκείνος που την εξώθησε στο κρεβάτι του. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο πρίγκιπας είτε μπορεί να συναινέσει στην εκδίκαση της υπόθεσης –κάτι εξαιρετικά επισφαλές– είτε να καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την ενάγουσα, που πιθανώς να φτάσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Ο βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Φιλ Ντάμπιερ, δήλωσε ότι προκειμένου να περισώσει το κύρος της οικογένειας, τη χρονιά του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της μητέρας του, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά να εξαγοράσει τη σιωπή της Τζιούφρι. Νωρίτερα χθες, παλαίμαχοι των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων εξέφρασαν, με ανοικτή επιστολή προς τη βασίλισσα Ελισάβετ, «θυμό και οργή» που ο πρίγκιπας διατηρούσε τους στρατιωτικούς τίτλους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή