ΗΑΕ: Εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι – Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

ΗΑΕ: Εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι – Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση η οποία λέγεται πως πραγματοποιήθηκε με drones.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας κοντά στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), με τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση η οποία, όπως λέγεται, πραγματοποιήθηκε με drones. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον χώρο όπου γίνονται έργα για την επέκταση του αεροδρομίου και είναι πιθανό αυτές να πραγματοποιήθηκαν με drones, ενώ στις φλόγες λέγεται πως τυλίχθηκαν και τρία βυτιοφόρα που βρίσκοταν στην περιοχή Μουσάφαχ κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής ADNOC. 

Οι φωτιές που ξέσπασαν τέθηκαν, πάντως, γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να επηρεαστεί το πρόγραμμα των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το δίκτυο Al Arabiya. 

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν «ευρεία στρατιωτική επιχείρηση βαθιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τις επόμενες ώρες πρόκειται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες. 

Από την πλευρά του, ο Αραβικός Συνασπισμός που μάχεται στην Υεμένη και στον οποίον συμμετέχουν Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ, ανακοίνωσε ότι drones που έφεραν εκρηκτικά απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης, με κατεύθυνση τα ΗΑΕ.

Υπενθυμίζεται πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο της Υεμένης, ενάντια στους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι, ήδη από το 2015. Ωστόσο, από το 2019 και έπειτα, φέρονται να έχουν περιορίσει σημαντικά την εκεί εμπλοκή τους.  

Υπενθυμίζεται επίσης πως ένα εμιρατιανό φορτηγό πλοίο, το «Rwabee», είχε καταληφθεί από αντάρτες Χούθι στις αρχές του 2022.

Με πληροφορίες από Reuters, Al Arabiya, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή