Ερντογάν: Ο πρόεδρος του Ισραήλ ίσως επισκεφθεί την Τουρκία

Ερντογάν: Ο πρόεδρος του Ισραήλ ίσως επισκεφθεί την Τουρκία

Ο πρόεδρος του Ισραήλ ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτσογκ ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ερντογάν: Δεν «βγαίνει» ο EastMed

Επιχαίροντας για τη διαφαινόμενη άρση της αμερικανικής υποστήριξης στο project του EastMed o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τους τουρκικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο

«Αυτό δεν είναι ένα έργο (EastMed) που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Έκαναν όλες τις αναλύσεις κόστους για αυτό, είδαν ότι δεν υπάρχει τίποτα θετικό σε αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή δεν βγαίνουν οι λογαριασμοί για το κόστος. Η Αμερική είναι μια χώρα που ήδη κάνει όλα της τα βήματα σύμφωνα με το κεφάλαιο. Δεδομένου ότι οι αναλύσεις κόστους αυτού δεν απέδωσαν, απέσυρε την υποστήριξή της λέγοντας ότι “δεν είναι δουλειά που θα υλοποιηθεί”. Τελικά, τι είναι αυτό για το οποίο συζητείται πάντα εδώ; (Ότι) αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία. Γιατί αν πρόκειται από εδώ να πάει αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν.

Εγκώμια Ράμα για τον «φίλο» Ερντογάν: «Δεν υπάρχουν πολλοί σαν κι αυτόν»

Για τη φιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε χθες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αναφέροντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν αυτόν στη διεθνή πολιτική».

«Όλοι με ρωτούν ποιος είναι ο λόγος που είμαστε φίλοι με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν», δήλωσε ο Ράμα. «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν αυτόν στη διεθνή πολιτική. Κάνει ό,τι λέει και λέει ό,τι κάνει».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή