Άλεκ Μπάλντουιν: Μηνύεται από οικογένεια πεζοναύτη για συκοφαντικά σχόλια εις βάρος της

Άλεκ Μπάλντουιν: Μηνύεται από οικογένεια πεζοναύτη για συκοφαντικά σχόλια εις βάρος της

Ο Άλεκ Μπάλντουιν μηνύεται από την οικογένεια ενός Αμερικανού πεζοναύτη που σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν, για συκοφαντικά σχόλια εις βάρος της

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άλεκ Μπάλντουιν μηνύεται από την οικογένεια ενός Αμερικανού πεζοναύτη που σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν, για συκοφαντία και ζητά αποζημίωση 25 εκατ. δολαρίων. Η οικογένεια καταγγέλει τον ηθοποιό για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς κατηγόρησε ψευδώς στον λογαριασμό του στο Instagram ισχυριζόμενος ότι είναι επαναστάτες αφού έμαθε ότι η αδερφή του πεζοναύτη βρισκόταν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021 και συμμετείχε στα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Η χήρα και οι δύο αδερφές του πεζοναύτη Ράιλι ΜακΚόλουμ υπέβαλαν μήνυση ισχυριζόμενες ότι ο ηθοποιός γνώριζε πως αυτό για το οποίο τις κατηγορούσε δεν ήταν αληθές.   

Ο Μπάλντουιν φέρεται να έκανε αυτές τιας αναρτήσεις αφού έστειλε στη μια αδερφή του πεζοναύτη επιταγή των 5 χιλιάδων δολαρίων – μια δωρεά για να βοηθήσει τη χήρα του αδερφού της Τζιένα. Η οικογένεια συγκέντρωνε χρήματα για την Τζιένα, η οποία γέννησε το παιδί της τον Σεπτέμβριο μετά το θάνατο του συζύγου της, σύμφωνα με την Associated Press. 

Τον Ιανουάριο, η δεύτερη αδερφή ΜακΚάλουμ, Ρόις, δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία διαδηλωτών στο Μνημείο της Ουάσινγκτον για να τιμήσει την «επέτειο ενός χρόνου από τη συμμετοχή της σε διαδήλωση», σύμφωνα με την αγωγή. Ο Μπάλντουιν της έστειλε προσωπικό μήνυμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ρωτώντας την αν ήταν η ίδια γυναίκα στην οποία είχε δωρίσει χρήματα. Όταν επιβεβαίωσε ότι είναι η αδερφή του ΜακΚόλουμ, ο ηθοποιός τη χαρακτήρισε «επαναστάτρια». «Ο Μπάλντουιν αγνόησε την άρνηση της Ρόις για συμμετοχή στις διαδηλώσεις», αναφέρεται στην αγωγή. Ενώ η ίδια βρισκόταν στη διαδήλωση, «δεν συμμετείχε, ούτε υποστήριξε την εξέγερση που ξέσπασε».  

Ο ηθοποιός είπε στη Ρόις ότι επρόκειτο να αναπαράγει τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram. Μέσα στα 20 λεπτά που την κοινοποίησε, η γυναίκα άρχισε να λαμβάνει μηνύματα μίσους από τους θαυμαστές του ηθοποιού, σύμφωνα με την αγωγή. Ο Μπάλντουιν, μάλιστα, συμμετείχε στα σχόλια χαρακτηρίζοντάς την «επαναστάτρια». 

Η οικογένεια ΜακΚόλουμ τον μηνύει για πραγματικές και ποινικές ζημιές. Η μήνυση έρχεται τρεις μήνες μετά το περιστατικό στα γυρίσματα της ταινίας «Rush» όπου ο ηθοποιός πυροβόλισε – καταλάθος – θανάσιμα τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς. 

Με πληροφορίες από το CBS, το CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή