Αρμενία: Η κυβέρνηση Πασινιάν «έτοιμη» για ειρήνη με το Αζερμπαϊτζάν και εξομάλυνση σχέσεων με την Τουρκία

Αρμενία: Η κυβέρνηση Πασινιάν «έτοιμη» για ειρήνη με το Αζερμπαϊτζάν και εξομάλυνση σχέσεων με την Τουρκία

Το Γερεβάν είναι έτοιμο να υπογράψει συμφωνία ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν και να εξομαλύνει τις σχέσεις του με την Τουρκία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Γερεβάν θεωρεί ότι μια συμφωνία ειρήνης με το Μπακού πρέπει να υπογραφεί, αλλά το κείμενο μια τέτοιας συμφωνίας είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί μέσα από μια διαδικασία συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Ο Πασινιάν δήλωσε επίσης ότι η Αρμενία επιθυμεί ειλικρινά να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Τουρκία, να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις και να ανοίξει τα σύνορά της.

Υπενθυμίζεται πως αντιπροσωπείες από την Αρμενία και την Τουρκία είχαν προ ημερών επαφές στη Μόσχα, με στόχο την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε, επιπλέον, ότι εφόσον διατηρηθεί η δυναμική των συνομιλιών με την Άγκυρα, τότε το Γερεβάν μπορεί να δεχθεί και την σχετική πρόσκληση να συμμετάσχει στο διπλωματικό φόρουμ στην Αττάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή