Ε.Ε. Στους εννέα μήνες η διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια

Ε.Ε. Στους εννέα μήνες η διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια

Συμφωνήθηκε χθες σε επίπεδο υπουργών Ευρώπης η αναθεώρηση της σύστασης για τις μετακινήσεις εντός Ε.Ε.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Συμφωνήθηκε χθες σε επίπεδο υπουργών Ευρώπης η αναθεώρηση της σύστασης για τις μετακινήσεις εντός Ε.Ε.

Η κύρια αλλαγή αφορά τη θεσμοθέτηση χρονικού ορίου 270 ημερών μετά την ολοκλήρωση του αρχικού προγράμματος εμβολιασμού για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Μετά την πάροδο των 270 ημερών θα απαιτείται η επίδειξη της λήψης αναμνηστικής δόσης για να εξαιρείται το άτομο που ταξιδεύει από περαιτέρω απαιτήσεις (τεστ, καραντίνα).

Χαιρετίζοντας την απόφαση, οι αρμόδιοι Επίτροποι (Στέλλα Κυριακίδου και Ντιντιέ Ρέιντερς) κάλεσαν τα κράτη-μέλη να καταργήσουν την υποχρέωση επίδειξης αρνητικών τεστ σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, που εφάρμοσαν τις τελευταίες εβδομάδες ως αντίδραση στην επέλαση της παραλλαγής Όμικρον (στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία).

Όπως σημείωσαν σε δήλωσή τους οι δύο επίτροποι, δεδομένου ότι η παραλλαγή Όμικρον «έχει πλέον επεκταθεί ανά την Ευρώπη» και ότι τα μέτρα αυτά καθιστούν τις μετακινήσεις πιο δύσκολες και λιγότερο προβλέψιμες, «είναι ώρα να εξεταστεί η διακοπή τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή