Μπόρις Τζόνσον: Η μητροπολιτική αστυνομία ερευνά τα κορωνοπάρτι

Μπόρις Τζόνσον: Η μητροπολιτική αστυνομία ερευνά τα κορωνοπάρτι

Στο φως ακόμη μία εορταστική εκδήλωση στην Ντάουνινγκ Στριτ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στις 19 Ιουνίου 2020, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους 40.000 νεκρούς της πανδημίας και εν συνεχεία γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με 30 συνεργάτες του, την ώρα που η κυβέρνησή του απειλούσε με πρόστιμα 800 στερλινών όσους μετείχαν σε συγκεντρώσεις σε σπίτια και χιλιάδες παιδιά περνούσαν μοναχικά γενέθλια. Η αποκάλυψη ενός ακόμη κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ συνέπεσε με την ανακοίνωση της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου ότι αναλαμβάνει τον φάκελο των σχετικών ερευνών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιχείρησε να αξιοποιήσει την αστυνομική έρευνα ως μοχλό για να καθυστερήσει τη δημοσίευση της εσωτερικής έρευνας της Σου Γκρέι, της επικεφαλής του τμήματος συμμόρφωσης της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία έχει ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα κεφάλαια της έρευνας που συμπίπτουν με όσα θα ερευνήσει η αστυνομία δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, κάτι που η αστυνομία έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι δική της, αλλά κυβερνητική απαίτηση.

Ετσι, χθες το απόγευμα υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η έρευνα της Γκρέι μπορεί, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες, να δημοσιευθεί στο ακέραιο εντός των προσεχών ημερών, κάτι που μπορεί να «κάψει» αμετάκλητα τον Βρετανό πρωθυπουργό. Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος του ΙTV Πολ Μπραντ είχε επισημάνει ότι μια αστυνομική έρευνα εις βάρος εν ενεργεία πρωθυπουργού είναι πολύ επιβαρυντική αλλά ίσως, στις δεδομένες συνθήκες, θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο για τον Τζόνσον.

Αν η αστυνομία βγάλει καθαρή την Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ εν τω μεταξύ έχει καθυστερήσει σημαντικά η έκθεση Γκρέι, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τον Μπόρις Τζόνσον.

«Αν η αστυνομία βγάλει καθαρή την Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ εν τω μεταξύ έχει καθυστερήσει σημαντικά η έκθεση Γκρέι, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τον Μπόρις Τζόνσον. Τον βοηθάει να αγοράσει χρόνο και επιτρέπει στο θέμα να ξεχαστεί. Αν η αστυνομία είχε προχωρήσει σε έρευνες εξαρχής, το θέμα τώρα θα πλησίαζε στην κατάληξή του», σημείωσε ο Μπραντ.

Εκπληξη γενεθλίων

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι είναι «απολύτως σωστό» να γίνουν αστυνομικές έρευνες για τα πάρτι εν μέσω lockdown. Η διεξαγωγή των πάρτι αυτών είχε μείνει μυστική μέχρι τη στιγμή που ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, αποφάσισε να δώσει τις σχετικές πληροφορίες στον Τύπο, σε δόσεις που δεν αφήνουν το θέμα να ξεχαστεί. Ως προς το πάρτι γενεθλίων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οργανώθηκε ως πάρτι-έκπληξη από τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Κάρι. Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για μια πολύ σύντομη εκδήλωση, την οποία δεν οργάνωσε ο πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή