Στη Γερμανική Βουλή η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στη Γερμανική Βουλή η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αριθμός ρεκόρ 164.000 νέων κρουσμάτων covid-19 καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία την ώρα που η Μπούντεσταγκ ετοιμάζεται να εξετάσει προτάσεις για αν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αριθμός ρεκόρ 164.000 νέων κρουσμάτων covid-19 καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία την ώρα που η Μπούντεσταγκ ετοιμάζεται να εξετάσει προτάσεις για αν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Περίπου το 75% των Γερμανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 –ποσοστό μικρότερο σε σχέση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία ή η Ισπανία, όπου το ποσοστό φτάνει το 80%, 83% και 86% αντίστοιχα– και η εμβολιαστική εκστρατεία επιβραδύνεται.

Τρεις είναι οι προτάσεις που θα συζητηθούν:

  • Η πρώτη περιλαμβάνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων
  • Η δεύτερη κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα μόνο στους άνω των 50 ετών.
  • Η τρίτη προβλέπει ότι όλοι όσοι δεν έχουν ανοσοποιηθεί θα πρέπει να επισκεφθούν έναν ειδικό.

Η Γερμανία αντιμετώπισε με μεγαλύτερη επιτυχία τα πρώτα κύματα της επιδημίας σε σχέση με άλλες γειτονικές της χώρες, περιορίζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων μέσω της ιχνηλάτησης και της καραντίνας. Αλλά από το καλοκαίρι η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατιδίων και η επιφυλακτικότητα κάποιων Γερμανών απέναντι στα εμβόλια έχουν επηρεάσει τη στρατηγική αντιμετώπισης της covid-19, ενώ έχει αυξηθεί και η δυσαρέσκεια των πολιτών.

Το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού έχει αυξήσει ραγδαία και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Συνολικά στη Γερμανία 117.126 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην covid-19, εκ των οποίων οι 166 το προηγούμενο 24ωρο.

Την ίδια στιγΕξάλλου έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες μπροστά από το κοινοβούλιο πριν ή στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Δημοσκόπηση του Allensbach που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει ότι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε ότι θα συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού διπλασιάστηκε σε ένα χρόνο και πλέον φτάνει στο 12%.

Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή