Πίτσμπουργκ: Κατάρρευση γέφυρας ώρες πριν την επίσκεψη Μπάιντεν – Θα μιλούσε για τις υποδομές

Πίτσμπουργκ: Κατάρρευση γέφυρας ώρες πριν την επίσκεψη Μπάιντεν – Θα μιλούσε για τις υποδομές

Γέφυρα στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ κατέρρευσε λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να μιλήσει για τις υποδομές

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γέφυρα στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να μιλήσει για τις υποδομές.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά όταν η γέφυρα, που είχε καλυφθεί από τα χιόνια, γκρεμίστηκε σε ρέμα. Η γέφυρα κατέρρευσε στις 6:50 π.μ. τοπική ώρα.

Πλάνα που μετέδωσαν τοπικά μέσα απεικονίζουν τουλάχιστον τέσσερα οχήματα πάνω στην πεσμένη γέφυρα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Κατά τα τοπικά μέσα, υπάρχει έντονη μυρωδιά φυσικού αερίου στην περιοχή, ενώ ζητήθηκε η εκκένωση κτιρίων που βρίσκονται κοντά στο σημείο.

Η γέφυρα, κοντά στο Φρικ Παρκ του Πίτσμπουργκ, είχε περάσει από επιθεώρηση τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Εντ Γκέινι.

Ο κ. Μπάιντεν ενημερώθηκε για την καταστροφή και εξέφρασε ευχαριστίες στους διασώστες που κινητοποιήθηκαν αμέσως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Το πρόγραμμά του πάντως δεν θα τροποποιηθεί και ο κ. Μπάιντεν αναμένεται εντός της ημέρας να εκφωνήσει ομιλία με επίκεντρο το σχέδιό του για την ενίσχυση των υποδομών στις ΗΠΑ.

_

Με πληροφορίες από Washington Post

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή