Ρωσία: Ξεπέρασαν τους 700.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Ρωσία: Ξεπέρασαν τους 700.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Οι θάνατοι από Covid-19 στη Ρωσία έσπασαν σήμερα το φράγμα των 700.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Rosstat

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι θάνατοι από Covid-19 στη Ρωσία έσπασαν σήμερα το φράγμα των 700.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Rosstat.

Σύμφωνα με τη Rosstat, 54.630 ασθενείς έχασαν τον Δεκέμβριο τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, έπειτα από το ρεκόρ των περίπου 90.000 θανάτων του Νοεμβρίου, καθιστώντας τη Ρωσία τη χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 στη Ρωσία ανέρχεται σε 701.703, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της Μόσχας, τα θύματα της Covid-19 στη χώρα είναι 329.443, έχοντας αυξηθεί κατά 673 τις προηγούμενες 24 ώρες. Την Παρασκευή η Ρωσία κατέγραψε 98.040 νέες μολύνσεις, αριθμός-ρεκόρ για όγδοη συνεχή ημέρα.

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει σε έξαρση των νέων κρουσμάτων από τις αρχές του νέου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή