Πορτογαλία: Αυτοδυναμία εξασφάλισαν οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Κόστα

Πορτογαλία: Αυτοδυναμία εξασφάλισαν οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Κόστα

Καθαρή νίκη για το κυβερνών κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα κατήγαγε καθαρή νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, με το κόμμα του να σημειώνει επίδοση που του δίνει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα σχεδόν πλήρη αποτελέσματα.

Έπειτα από μια ψηφοφορία που σημαδεύτηκε επίσης από την άνοδο της άκρας δεξιάς, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) θα καταλάβει τουλάχιστον 117-118 από τις 230 έδρες της πορτογαλικής Βουλής.

Απομένουν να κατανεμηθούν μόνο οι τέσσερις έδρες που αναδεικνύονται με τις ψήφους των Πορτογάλων της διασποράς, τουλάχιστον μία εκ των οποίων ενδέχεται να καταλάβει επίσης το PS.

«Απόλυτη πλειοψηφία δεν σημαίνει απόλυτη εξουσία. Δεν σημαίνει πως θα κυβερνήσουμε μόνοι μας. Είναι υψηλότερη ευθύνη και συνεπάγεται πως θα πρέπει να κυβερνήσουμε μαζί με και για όλους τους Πορτογάλους», υπογράμμισε ο κ. Κόστα, 60 ετών, κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή