Τζο Ρόγκαν για την αντιπαράθεση στο Spotify: «Δεν προσπαθώ να προωθήσω παραπληροφόρηση»

Τζο Ρόγκαν για την αντιπαράθεση στο Spotify: «Δεν προσπαθώ να προωθήσω παραπληροφόρηση»

Μερικές ημέρες μετά την απόσυρση της μουσικής σημαντικών καλλιτεχνών από το Spotify λόγω παραπληροφόρησης για την Covid-19 και τα εμβόλια μέσα από το podcast «The Joe Rogan Experience», ο παρουσιαστής του σόου Τζο Ρόγκαν απαντά στην αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί για τα σχόλια στην εκπομπή του 

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές ημέρες μετά την απόσυρση της μουσικής σημαντικών καλλιτεχνών από το Spotify λόγω παραπληροφόρησης για την Covid-19 και τα εμβόλια μέσα από το podcast «The Joe Rogan Experience», ο παρουσιαστής του σόου, ηθοποιός και κωμικός Τζο Ρόγκαν απαντά στην αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί για τα σχόλια στην εκπομπή του. 

View this post on Instagram

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

«Δεν προσπαθώ να προωθήσω παραπληροφορητικά στοιχεία», δήλωσε σε ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram το βράδυ της Κυριακής και αναπαρήχθηκε πάνω από 2.4 εκατομμύρια φορές. «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν διαστρεβλωμένη αντίληψη του τι κάνω, ίσως με βάση μικρών ηχητικών αποσπασμάτων ή τίτλους άρθρων που είναι απαξιωτικοί». Υπερασπιζόμενος την επιλογή του να προσκαλέσει τους γιατρούς και σκεπτικιστές για τα εμβόλια Ρόμπερτ Μαλόουν και Πίτερ ΜακΚάλαφ, ο Ρόγκαν τους περιέγραψε ως «διαπιστευμένους, πολύ έξυπνους, πολύ επιτυχημένους ανθρώπους με άποψη που είναι διαφορετική από την κύρια αφήγηση». «Ήθελα να ακούσω ποια είναι η γνώμη τους, τους προσκάλεσα να μιλήσουν και εξαιτίας αυτού, συγκεκριμένα αυτά τα επεισόδια χαρακτηρίζονται επικίνδυνα – περιείχαν επικίνδυνη παραπληροφόρηση», εξήγησε ο παρουσιαστής προσθέτωντας ότι είχε πρόβλημα με τον όρο «παραπληροφόρηση» επειδή αυτό που θεωρούνταν παραπληροφόρηση πριν από λίγους μήνες, γίνεται πλέον αποδεκτό ως γεγονός, αναφέρωντας παραδείγματα της αναποτελεσματικότητας της υφασμάτινης μάσκας και το γεγονός ότι ο κόσμος μολύνεται με κορωνοϊό ακόμα και μετά τον εμβολιασμό. 

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν περισσότεροι από 260 γιατροί, νοσηλευτές, επιστήμονες, επαγγελματίες στο χώρο υγείας και ακαδημαϊκοί έστειλαν στις 10 Ιανουαρίου ανοιχτή επιστολή στο Spotify, καλώντας τη streaming υπηρεσία να «εφαρμόσει πολιτική παραπληροφόρησης» αναφερόμενοι στο podcast «The Joe Rogan Experience» και τις «ανησυχητικού ιστορικού διάδοσης παραπληροφόρησης, κυρίως όσον αφορά την πανδημία». 

Όσο για την απόφαση των Τζόνι Μίτσελ και Νιλ Γιανγκ να αποσύρουν τη μουσική τους από την πλατφόρμα, ο Ρόγκαν είπε: «Δεν κρατάω κακία στον Γιανγκ, ούτε στην Μίτσελ – την αγαπώ όπως και τη μουσική της». Στο τέλος, ο παρουσιαστής υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα προσπαθήσει «να ισορροπήσει τα γεγονότα» και ευχαρίστησε το Spotify.

Με πληροφορίες από το Variety.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή