Γερμανία: Το Βερολίνο δεν κατάφερε να εμβολιάσει 80% του πληθυσμού ως τα τέλη Ιανουαρίου

Γερμανία: Το Βερολίνο δεν κατάφερε να εμβολιάσει 80% του πληθυσμού ως τα τέλη Ιανουαρίου

Αναμένεται σύντομα η νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο της να εμβολιάσει το 80% του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα πριν οι νομοθέτες ψηφίσουν σχέδιο νόμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Έως την Δευτέρα, το 75,8% των Γερμανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, κάτι που τοποθετεί τη χώρα πίσω από τις Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπεστραϊτ δεν έθεσε νέα ημερομηνία για την επίτευξη του 80%, αλλά είπε ότι η προσπάθεια είναι να αυξηθεί το ποσοστό.

Την περασμένη εβδομάδα οι Γερμανοί βουλευτές εξέτασαν το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, στον οποίο αντιδρά μερίδα πολιτικών και κοινού.

Οι τρεις κύριες προτάσεις που εξετάζονται περιλαμβάνουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες ή των ατόμων άνω των 50 ετών και την απαίτηση για συμβουλευτική σε εκείνους που δεν έχουν κάνει εμβόλια.

Την Τρίτη το πρωί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε 162.613 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, και 188 νεκρούς από επιπλοκές της Covid-19.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Δανία: Τέλος οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού

Δύο νέες καρατομήσεις από τον Ερντογάν

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή