Πανδημία: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ρουμανία και Ρωσία

Πανδημία: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ρουμανία και Ρωσία

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε Ρουμανία και Ρωσία σήμερα, ενώ η Δανία αποσύρει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊου κατέγραψε νέο ρεκόρ στη Ρουμανία, με 40.018 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, ενώ και οι νοσηλείες αυξάνονται καθώς η χώρα έχει μεινει πίσω στους εμβολιασμούς.

Η Ρουμανία είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με τον λιγότερο εμβολιασμένο πληθυσμό μετά τη Βουλγαρία. Πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 41% του ρουμανικού πληθυσμού.

Χθες, Δευτέρα, υπήρχαν 903 ασθενείς με Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα, το 84% των οποίων δεν είναι εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ενώ ο αριθμός των νοσηλειών αυξάνεται, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί κατά την κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν τα νοσοκομεία είχαν κορεστεί και η Ρουμανία ήταν πρώτη στον παγκόσμιο κατάλογο με τους θανάτους από το νέο κορονοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Ενενήντα πέντε άνθρωποι πέθαναν από τον ιό μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60.122 ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από σήμερα η Ρουμανία κατήργησε την απαίτηση από τους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον εκείνοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν απόδειξη ότι ανέρρωσαν από την Covid-19 ή μπορούν να παράσχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, ανεξάρτητα από το πού έρχονται.

Η Ρωσία επίσης ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται στη χώρα.

Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 125.836 μέσα σε 24 ώρες, καταγράφοντας αύξηση από τα 124.070 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα. Η κυβερνητική δύναμη κρούσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε επίσης 663 θανάτους μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Παράλληλα ωστόσο, η Δανία έγινε σήμερα η πρώτη της ΕΕ που αίρει όλους τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19, στηριζόμενη στην μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της και στην μικρότερη σοβαρότητα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή