Πεκίνο 2022: Σύσταση FΒΙ για χρήση προσωρινών τηλεφώνων από αθλητές και επισκέπτες

Πεκίνο 2022: Σύσταση FΒΙ για χρήση προσωρινών τηλεφώνων από αθλητές και επισκέπτες

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προειδοποίησης σχετικά με το πώς μπορούν να επηρεαστούν οι Αγώνες από δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το FBI παροτρύνει τους αθλητές και τους επισκέπτες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο να πάρουν μαζί τους προσωρινά κινητά τηλέφωνα και να αφήσουν τα κανονικά τους στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη σύσταση έρχεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προειδοποίησης σχετικά με το πώς μπορούν να επηρεαστούν οι Αγώνες από δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων που σχετίζονται με λυτρισμικό (ransomware) και άρνηση υπηρεσιών.

Το FBI συνέστησε επίσης προσοχή για κακόβουλο λογισμικό, κλοπή δεδομένων και εγκατάσταση «εργαλείων εντοπισμού» σε φορητές συσκευές.

«Το FBI παροτρύνει όλους τους αθλητές να κρατήσουν όλα τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα στο σπίτι και να χρησιμοποιούν προσωρινά τηλέφωνα, όσο βρίσκονται στους Αγώνες», ανέφερε.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν έχει στοιχεία για «κάποια συγκεκριμένη απειλή» εναντίον των Αγώνων αλλά ενθάρρυνε τους συνεργάτες του να «παραμείνουν σε εγρήγορση».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές σε κάποιες δυτικές χώρες επίσης συμβουλεύουν ενάντια στη χρήση προσωπικών κινητών τηλεφώνων.

Είχε προηγηθεί μια παρόμοια προειδοποίηση από την υπηρεσία κυβερνοασφάλειας Citizen Lab.

Οι Αγώνες θα διεξάγονται από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου, και θα διαγωνίζονται περίπου 3.000 αθλητές. Οι Χειμερινοί Παρολυμπιακοί θα λάβουν χώρα από 4 έως 13 Μαρτίου.

Πηγή: BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή