Γουινέα-Μπισάου: Η Οικονομική Ένωση Δυτικοαφρικανικών Κρατών καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος

Γουινέα-Μπισάου: Η Οικονομική Ένωση Δυτικοαφρικανικών Κρατών καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος

Τον «άμεσο τερματισμό» των συγκρούσεων στη Γουινέα-Μπισάου και «τον πλήρη σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας αυτής» ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον «άμεσο τερματισμό» των συγκρούσεων στη Γουινέα-Μπισάου και «τον πλήρη σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας αυτής» ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας δήλωσε «βαθιά ανήσυχος» από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για «σφοδρές μάχες» στο Μπισάου, την πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, δημοσιογράφοι ξένων πρακτορείων ανέφεραν ότι σφοδρά πυρά ακούγονταν από την περιοχή όπου βρίσκεται το κυβερνητικό μέγαρο, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της πόλης.

Η ECOWAS, η Οικονομική Ένωση Δυτικοαφρικανικών Κρατών, έκανε λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος» στη Γουινέα-Μπισάου, μια χώρα με μακρά ιστορία πολιτικής αστάθειας. «Η ECOWAS παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης στη Γουινέα-Μπισάου» και «καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος».

Ο στρατός, συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του προέδρου Ουμάρο Σισόκο Εμπάλο και των μελών της κυβέρνησής του».

Η πορτογαλική πρεσβεία στη Γουινέα-Μπισάου κάλεσε τους Πορτογάλους πολίτες που ζουν σε αυτή τη χώρα να παραμείνουν στα σπίτια τους «και να περιμένουν περαιτέρω πληροφορίες» λόγω των «πρόσφατων γεγονότων».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή