Μελίντα Γκέιτς: Πού θα διοχετεύει πλέον η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς τις φιλανθρωπίες της

Μελίντα Γκέιτς: Πού θα διοχετεύει πλέον η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς τις φιλανθρωπίες της

Απομακρύνει πλέον από το ίδρυμα Γκέιτς το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας της

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, παύει πλέον να προσφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι της μεγάλης περιουσίας της στο Ίδρυμα Γκέιτς, του οποίου είναι συνιδρύτρια.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, σκοπός της πρώην συζύγου του δημιουργού της Microsoft παραμένει η διανομή του τεράστιου πλούτου της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά εκτός του ιδρύματος που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Σε επιστολή της η κα Γκέιτς αναφέρει: «Αναγνωρίζω πόσο ανόητη είναι η συγκέντρωση τόσου πλούτου στα χέρια ενός ατόμου, και πιστέυω ότι το μόνο υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος με τόσο μεγάλη περιουσία είναι να την παραχωρήσει, αλλά όσο περισσότερο συνετά και αποτελεσματικά γίνεται».

«Ο απόλυτος στόχος κάθε φιλάνθρωπου θα πρέπει να είναι να καταστεί παρωχημένη η ανάγκη για φιλανθρωπία», έγραψε η κα Γκέιτς: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι η παραχώρηση χρημάτων που η οικογένειά σου δεν πρόκειται ποτέ να χρειαστεί συνιστά μια ιδιαιτέρως ευγενή πράξη. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το πραγματικό μέτρο της γενναιοδωρία αποτελούν οι άνθρωποι που προσφέρουν κάτι ακόμη και όταν αυητό σημαίνει ότι θα το στερηθούν».

Μελίντα Γκέιτς: Πού θα διοχετεύει πλέον η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς τις φιλανθρωπίες της-1

«Επομένως κι εγώ δεσμεύομαι να μη γράφω απλώς επιταγές αλλά να αφιερώνω και τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και τις προσπάθειές μου στο έργο της καταπολέμησης της φτώχειας και της προώθησης της ισότητας – για γυναίκες και κορίτσια και για άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες – τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε όλο τον κόσμο», υπόσχεται στην επιστολή της η κα Γκέιτς.

Πηγή: The Guardian

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία: «Βαθύ πρόβλημα» η ενεργειακή κρίση

Τέταρτη δόση – Γερμανία: Σύντομα η σύσταση της Επιτροπής, τι δείχνουν τα στοιχεία από το Ισραήλ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή