Χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Περισσότεροι από 330.000 καταναλωτές βρίσκονται βυθισμένοι στο σκοτάδι από το Τέξας, το 'Αρκανσο, το Τενεσί έως το Οχάιο και τη Νέα Υόρκη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια χειμερινή καταιγίδα, που προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό σε ένα μεγάλο μέρος των κεντρικών ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, είχε ως αποτέλεσμα να παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Περισσότεροι από 330.000 καταναλωτές βρίσκονται βυθισμένοι στο σκοτάδι από το Τέξας, το ‘Αρκανσο, το Τενεσί έως το Οχάιο και τη Νέα Υόρκη, ανέφερε σήμερα ο ιστότοπος Poweroutage.us, αφότου μια χιονοθύελλα κατέστρεψε γραμμές ηλεκτροδότησης και ξερίζωσε δέντρα στην περιοχή χθες.

Προειδοποιήσεις για ψυχρές αέριες μάζες παραμένουν σε ισχύ για το Τέξας και τις Μεγάλες Πεδιάδες, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, σύμφωνα με την αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

«Ψυχρές αέριες μάζες θα μπορούσαν να προκαλέσουν υποθερμία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εάν δεν ληφθούν μέτρα προφύλαξης», προειδοποιεί η NWS.

Ο συναγερμός για χειμερινές καταιγίδες παραμένει επίσης σε ισχύ για το Τενεσί και το Κεντάκι έως τη Νέα Υόρκη και την Πενσιλβάνια αλλά και τη Νέα Αγγλία, όπου ένα μείγμα από χιονόνερο και χιόνι αναμένεται να δυσχεράνουν τις μετακινήσεις, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Νωρίς σήμερα το πρωί τοπική ώρα, περίπου 2.800 πτήσεις ακυρώθηκαν σε αμερικανικά αεροδρόμια, μεταξύ αυτών 230 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν στη Βοστόνη και 580 από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας, γράφει ο ιστότοπος Flightaware.com.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή