ΗΠΑ: Στέλνουν ρομποτικά «σκυλιά» ως φύλακες στα σύνορα με το Μεξικό

ΗΠΑ: Στέλνουν ρομποτικά «σκυλιά» ως φύλακες στα σύνορα με το Μεξικό

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα διαμαρτύρονται, καταγγέλλοντας πως με την αποστολή «ρομποτικών σκύλων» στα σύνορα με το Μεξικό οι Αρχές δημιουργούν ένα περιβάλλον «αντιμεταναστευτικής δυστοπίας».

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρομποτικά «τετράποδα», που μοιάζουν με σκυλιά και δύνανται να κάνουν περιπολίες, τεστάρουν οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στα σύνορα με το Μεξικό, με την εν λόγω κίνηση όμως να προκαλεί παράλληλα και αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, και πιο συγκεκριμένα με το Department of Homeland Security που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια, οι ρομποτικοί «σκύλοι» θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κατά τρόπο ενισχυτικό, συμβάλλοντας ώστε να γίνει περισσότερο αποτελεσματική η δράση των συνοριοφυλάκων.

Τα εν λόγω «τετράποδα» ζυγίζουν περίπου 45 κιλά έκαστο, είναι προϊόν της εταιρείας Ghost Robotics και έχουν ήδη δοκιμαστεί στα σύνορα κοντά στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Αμερικανικές ενώσεις και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, όπως για παράδειγμα η American Civil Liberties Union, ωστόσο αντιδρούν κατηγορώντας τις Αρχές πως κάνουν βήματα προς ένα μέλλον «αντιμεταναστευτικής δυστοπίας».  

Με πληροφορίες από the Guardian 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή