Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει να διχάζει εν μέσω νέων καταγγελιών

Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει να διχάζει εν μέσω νέων καταγγελιών

Ο υπουργός Πολιτισμού, Ναντίν Ντόρις, έσπευσε να στηρίξει τον Βρετανό πρωθυπουργό τον οποίο ωστόσο άλλοι βουλευτές των Τόρις έχουν «αδειάσει» το τελευταίο διάστημα. Για φωτογραφία του Τζόνσον με μπύρα στο χέρι κατά τη διάρεια «κορωνοπάρτι», μιλάει η βρετανική Mirror.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναντίν Ντόρις, έσπευσε, με δηλώσεις της στο Radio 4 του BBC αλλά και στο Sky News, να υποστηρίξει τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον υπογραμμίζοντας πως οι Συντηρητικοί βουλευτές εξακολουθούν, στη συντριπτική τους πλειονότητα (σε ποσοστό 97% σύμφωνα με την ίδια), να στέκονται στο πλευρό του, παρά τις επικρίσεις που εκείνος έχει δεχθεί για το σκάνδαλο Partygate με τις αμφιλεγόμενες συναθροίσεις που είχαν λάβει χώρα στην πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο εν μέσω πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως υπήρξαν βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης των Τόρις, μεταξύ αυτών και πρώην υπουργοί, που βγήκαν ανοιχτά τις περασμένες ημέρες και επέκριναν δημοσίως τον Μπόρις Τζόνσον για τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο θέμα, κάποιοι μάλιστα καλώντας τον να παραιτηθεί.

Η υπουργός Πολιτισμού, Ναντίν Ντόρις, ωστόσο υποστηρίζει πως πρόκειται για μια μειοψηφία και πως η Συντηρητική πλειοψηφία εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό του πρωθυπουργού που «έχει πει την αλήθεια» όπως η ίδια υπογραμμίζει. 

Η Ντόρις ωστόσο προχωρά ακόμη παραπέρα, υποστηρίζοντας πως είναι πιθανό εχθροί του Brexit να εξυφαίνουν συνωμοσία σε βάρος του πρωθυπουργού που είχε πρωτοστατήσει στην εκστρατεία για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Νέες καταγγελίες 

Την ίδια ώρα πάντως, σε βάρος του Τζόνσον «αναδύονται» και νέες καταγγελίες, με τη βρετανική Mirror για παράδειγμα να υποστηρίζει πως η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Σκότλαντ Γιαρντ) έχει στη διάθεσή της φωτογραφία στην οποία ο Τζόνσον παρουσιάζεται να κρατάει μια μπύρα κατά τη διάρκεια ενός από τα πάρτι για τα οποία διεξάγονται έρευνες.

Το εν λόγω πάρτι λέγεται πως έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020. Σύμφωνα μάλιστα με τη Mirror, στην επίμαχη φωτογραφία ο Μπόρις Τζόνσον έχει δίπλα του τον νυν υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, το όνομα του οποίου ωστόσο φιγουράρει και μεταξύ των πιθανών διαδόχων του νυν πρωθυπουργού εάν ο τελευταίος οδηγηθεί στην έξοδο.

Με πληροφορίες από the Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή