Γαλλία: «Ανταγωνιστικές» προεκλογικές συγκεντρώσεις από Λεπέν και Ζεμούρ

Γαλλία: «Ανταγωνιστικές» προεκλογικές συγκεντρώσεις από Λεπέν και Ζεμούρ

Οι προερχόμενοι από τα ακροδεξιά προεδρικοί υποψήφιοι πραγματοποιούν σήμερα ταυτόχρονες «ανταγωνιστικές» συγκεντρώσεις ενόψει των εκλογών του Απριλίου.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να μην έχει ακόμη επισημοποιήσει την προεδρική του υποψηφιότητα ενόψει των εκλογών του Απριλίου, ωστόσο στον χώρο της γαλλικής ακροδεξιάς οι υποψήφιοι ήδη κοντράρονται.

Μαρίν Λεπέν και Ερίκ Ζεμούρ πραγματοποιούν σήμερα τις πρώτες μεγάλες συγκεντρώσεις-ομιλίες της προεκλογικής τους εκστρατείας, η μεν Λεπέν στην πόλη Ρενς της βόρειας Γαλλίας, ο δε Ζεμούρ στην πόλη Λιλ επίσης της βόρειας Γαλλίας.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι η προεδρική υποψηφιότητα του Ερίκ Ζεμούρ πρόκειται να κάνει κακό όχι στον Μακρόν αλλά αντιθέτως στην υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν. 

Σημειώνεται άλλωστε πως μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, στενοί συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν έχουν «μετακομίσει» στο πλευρό του Ζεμούρ.

Γαλλία: «Ανταγωνιστικές» προεκλογικές συγκεντρώσεις από Λεπέν και Ζεμούρ-1
(AP Photo/Michel Spingler)

 

Δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πάντως, ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζεται να διατηρεί σαφές προβάδισμα, συγκεντρώνοντας κοντά στο 25%. Πιο πίσω, κοντά στο 17%, ακολουθούν η Βαλερί Πεκρές των Ρεπουμπλικάνων και η Μαρίν Λεπέν, και ακόμη πιο πίσω, κοντά στο 13%, ο Ζεμούρ.

Με πληροφορίες από AP

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή