Τριμερής ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας έπειτα από τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ

Τριμερής ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας έπειτα από τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ

Τριμερής διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, μετά τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα θα συναντηθεί με Ιάπωνες και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους αργότερα μέσα στην εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μετά από την πραγματοποίηση εννέα δοκιμαστικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Σουνγκ Κιμ θα ταξιδέψει στη Χονολουλού από τις 10 ως τις 15 Φεβρουαρίου για την τριμερή συνάντηση «προκειμένου να συζητήσει ένα ευρύτερο πλαίσιο ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της ολικής αποστρατικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου, της σημασίας της τριμερούς συνεργασίας, αλλά και της άμεσης επίλυσης του ζητήματος των αρπαγών» όπως ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή