Ουκρανικό: Νέα συνεργασία Μακρόν-Μπάιντεν πριν το ταξίδι του πρώτου σε Μόσχα και Κίεβο

Ουκρανικό: Νέα συνεργασία Μακρόν-Μπάιντεν πριν το ταξίδι του πρώτου σε Μόσχα και Κίεβο

Ο Γάλλος πρόεδρος μεταβαίνει τη Δευτέρα για κρίσιμες συνομιλίες στη ρωσική πρωτεύουσα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν Εμανουέλ Μακρόν είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία το βράδυ της Κυριακής με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν σε μία «λογική συντονισμού» εν όψει του ταξιδιού του στη Ρωσία, δήλωσε πηγή της Γαλλικής Προεδρίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας μεταβαίνει στη Μόσχα σήμερα Δευτέρα και εν συνεχεία στο Κίεβο την Τρίτη, με την ελπίδα να μπορέσει να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης, ενισχύοντας βέβαια παράλληλα και το δικό του προφίλ ενώπιον της διεθνούς κοινότητας δύο μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του Απριλίου, αλλά και με τον κίνδυνο να χρεωθεί την όποια σχετική αποτυχία εάν επιστρέψει από εκεί με άδεια χέρια.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Μάιντεν που διήρκεσε 40 λεπτά επέτρεψε στους δύο ηγέτες να μοιρασθούν πληροφορίες για επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου με στόχο τον καλό συντονισμό εν όψει του ταξιδιού, δήλωσε η πηγή.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με «τις τρέχουσες διπλωματικές και αποτρεπτικές προσπάθειες ως απάντηση στη συνεχιζόμενη αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής ανάπτυξης στα σύνοραμε την Ουκρανία».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή