Υπόθεση Πενγκ Σουάι: Για παρεξήγηση κάνει τώρα λόγο η Κινέζα τενίστρια

Υπόθεση Πενγκ Σουάι: Για παρεξήγηση κάνει τώρα λόγο η Κινέζα τενίστρια

Δείπνο του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ μαζί της το Σάββατο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνείται πλέον σε συνέντευξή της η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι ότι κατηγόρησε ποτέ έναν κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο για σεξουαλική επίθεση, προσθέτοντας ότι η ίδια έσβησε από μέσο κοινωνικής δικτύωσης την ανάρτησή της που προκάλεσε τεράστιο θόρυβο τον Νοέμβριο.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe η Πενγκ, πρώην νούμερο 1 στο διπλό των γυναικών, ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση και ποτέ της δεν έκανε λόγο για σεξουαλική επίθεση από οποιονδήποτε, χωρίς πάντως να μιλήσω περαιτέρω για όσα η ίδια είχε καταγγείλει πριν τρεις μήνες.

Στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα Weibo η Πενγκ είχε ερωτήσει ευθέως τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας Ζανγκ Γκαολί γιατί την είχε σύρει στο σπίτι του και την υποχρέωσε να έχει χρόνια σχέσεων μαζί του.

Η ανάρτηση εκείνη οδήγησε τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Τενιστριών να αναστείλει τη διεξαγωγή τουρνουά στην Κίνα.

Η συνέντευξη της Πένγκ έγινε εντός Κίνας, και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ είχε το Σάββατο δείπνο με την τενίστρια και δήλωσε ότι από εκείνη εξαρτάται να εξηγήσει ό,τι αφορά στη ζωή της.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή