Spotify: Ο διευθύνων σύμβουλος υπερασπίζεται τη διατήρηση του podcast του Τζο Ρόγκαν

Spotify: Ο διευθύνων σύμβουλος υπερασπίζεται τη διατήρηση του podcast του Τζο Ρόγκαν

Παρά τα επικριτικά σχόλια που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το Spotify επειδή ο Τζο Ρόγκαν και το podcast «The Joe Rogan Experience» κατηγορείται για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια, ο διευθύνων σύμβουλος της streaming υπηρεσίας Ντάνιελ Εκ υπερασπίστηκε το περιεχόμενο του podcast, καταδικάζοντας, ωστόσο, ορισμένες από τις επιβλαβείς δηλώσεις του

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τη διαμάχη και τα επικριτικά σχόλια που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το Spotify επειδή ο Τζο Ρόγκαν και το podcast «The Joe Rogan Experience» κατηγορείται για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια, ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής streaming υπηρεσίας Ντάνιελ Εκ υπερασπίστηκε το περιεχόμενο του podcast, καταδικάζοντας, ωστόσο, ορισμένες από τις επιβλαβείς δηλώσεις του. 

Ο ιδρυτής του Spotify και επιχειρηματίας έστειλε επιστολή στους εργαζομένους του Spotify και ανέφερε τα εξής: «Αν και καταδικάζω κατηγορηματικά αυτά που έχει πει ο Τζο και εγκρίνω την απόφασή του να αποσύρει podcast από την πλατφόρμα μας, αντιλαμβάνονται ότι ορισμένοι θέλουν περισσότερα. Και θέλω να πω ξεκάθαρα ένα πράγμα: δεν πιστεύω ότι η φίμωση του Τζο είναι η απάντηση», γράφει. 

Ο Εκ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πολλά από τα επεισόδια του podcast του Τζο Ρόγκαν αποσύρθηκαν το Σαββατοκύριακο από την πλατφόρμα, κυρίως όσα περιείχαν ανάρμοστες ρατσιστικού χαρακτήρα δηλώσεις, συμπλήρωσε: «Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες γραμμές για το περιεχόμενό μας και να ενεργούμε όταν θα παραβιάζονται, αλλά το σβήσιμο των φωνών είναι ένας ολισθηρός δρόμος».

Επειτα από «συνομιλίες» με το Spotify και μετά από δική του σκέψη, ο Τζο Ρόγκαν -ο οποίος έχει συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με το Spotify- «επέλεξε να αποσύρει ορισμένα επεισόδια από το Spotify», επιβεβαιώνει ο Εκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για συνολικά 70 εκπομπές, όπου ο Ρόγκαν χρησιμοποιεί την λέξη «νέγρος» και κάνει ρατσιστικά σχόλια.

Το Σάββατο, ο Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός και podcaster ζήτησε «ταπεινά και ειλικρινά» συγγνώμη για «ρατσιστικές δηλώσεις», «για πράγμα για το οποίο ντρέπομαι και λυπάμαι για να μιλήσω δημόσια». «Δεν έχω ποτέ χρησιμοποιήσει αυτήν την λέξη για να είμαι ρατσιστής, γιατί δεν είμαι ρατσιστής», δήλωσε.

Ωστόσο, το podcast που αρχικά προκάλεσε την αντίδραση του Νιλ Γιανγκ που κατηγόρησε το Spotify ότι δεν αντιδρά στην παραπληροφόρηση, έχει παραμείνει στην πλατφόρμα. Ο Ρόγκαν κατηγορείται ότι αποθαρρύνει τους νέους να εμβολιασθούν και προωθεί την χρήση μίας μη εγκεκριμένης θεραπείας, του Ivermectin, κατά της Covid.

Περισσότεροι από 200 αμερικανοί επαγγελματίες του τομέα υγείας αλλά και άλλες προσωπικότητες σήμαναν πρόσφατα συναγερμό όταν ο Ρόγκαν φιλοξένησε στην εκπομπή του τον Ρόμπερτ Μαλόουν, γιατρό του αντιεμβολιαστικού κυκλώματος.

Τόσο ο Γιανγκ, όσο η Τζόνι Μίτσελ και άλλοι καλλιτέχνες αποσύρθηκαν από το Spotify ή απείλησαν να το κάνουν τις τελευταίες ημέρες, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησε να εμφανιστεί ένα κίνημα μποϊκοτάζ με τίτλο #DeleteSpotify. 

Προσπαθώντας να σβήσει την πυρκαγιά, η σουηδική πλατφόρμα ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι θα λάβει μέτρα για να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση, προσθέτοντας links προς έγκυρες πληροφορίες στα podcast που φιλοξενεί και έχουν θέμα την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή