«Θύματα ρατσισμού οι λευκοί Αμερικανοί»

«Θύματα ρατσισμού οι λευκοί Αμερικανοί»

Ο Τραμπ έχει καλλιεργήσει ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας οπαδών του και τώρα προχωράει στην αντιστροφή της πραγματικότητας.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κερδίσει μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση προσάπτοντας στους αντιπάλους του κατηγορίες που στην πραγματικότητα βαρύνουν τον ίδιο. Ο Τραμπ, λοιπόν, για όσους δεν το γνώριζαν, είναι θύμα ρατσισμού.

«Κακεντρεχείς, ριζοσπαστικής ιδεολογίας και ρατσιστές εισαγγελείς» τον καταδιώκουν, όπως είπε στους υποστηρικτές του την προηγούμενη εβδομάδα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Τέξας. Και οι τρεις εισαγγελείς στους οποίους αναφέρθηκε είναι μαύροι. Ο τέως πρόεδρος βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικών ερευνών σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες, με αντικείμενο τα οικονομικά του καθώς και την υποκίνηση της εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Τραμπ έχει καλλιεργήσει ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας οπαδών του και τώρα προχωράει στην αντιστροφή της πραγματικότητας.

Ο Τραμπ έχει καλλιεργήσει κατά κόρον τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας οπαδών του και τώρα προχωράει στην πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας τους λευκούς άνδρες, όπως ο ίδιος, ως θύματα ρατσισμού. O τέως πρόεδρος έχει αρχίσει τώρα ανένδοτο αγώνα εναντίον της δέσμευσης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιλέξει την επόμενη δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου μεταξύ των κατάλληλων για τη θέση μαύρων γυναικών. Από το 1879, έχουν διοριστεί 115 δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο, εκ των οποίων όλοι πλην επτά ήταν λευκοί άνδρες, ενώ καμία δεν ήταν μαύρη γυναίκα. Οι Ρεπουμπλικανοί είναι διατεθειμένοι να «σηκώσουν» το θέμα, θεωρώντας ότι κινητοποιεί το θυμικό των υποστηρικτών τους ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου. Για τους Δημοκρατικούς, η πρόκληση είναι να μην παρασυρθούν στους καβγάδες αυτούς αλλά να αναδείξουν θέματα που πραγματικά ενδιαφέρουν τους μαύρους ψηφοφόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή