Pfizer: Χαμηλότερες από της Wall Street, οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου και του Paxlovid – Υποχωρεί η μετοχή της

Pfizer: Χαμηλότερες από της Wall Street, οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου και του Paxlovid – Υποχωρεί η μετοχή της

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι αναμένει 54 δισ. δολάρια σε πωλήσεις και από τα δύο προϊόντα φέτος, με τις πωλήσεις από το εμβόλιο να διαμορφώνονται στα 32 δισ. δολάρια από το χάπι Paxlovid στα 22 δισ. δολάρια

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόβλεψη της Pfizer για τις ετήσιες πωλήσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 καθώς και του αντιικού χαπιού της ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις της Wall Street, οδηγώντας τη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας σε πτώση 4% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση σήμερα.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι αναμένει 54 δισ. δολάρια σε πωλήσεις και από τα δύο προϊόντα φέτος, με τις πωλήσεις από το εμβόλιο κατά της Covid-19 να διαμορφώνονται στα 32 δισ. δολάρια από το χάπι Paxlovid στα 22 δισ. δολάρια.

Αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 33,79 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο και 22,88 δισ. δολαρίων από το Paxlovid, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv.

Το εμβόλιό της, που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech και βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, χρησιμοποιείται σε πάνω από 160 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Συνολικά, η Pfizer προέβλεψε οι πωλήσεις της για το 2022 να διαμορφωθούν στα 98 δισ. με 102 δισ. δολάρια, επίσης χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 105,48 δισ. δολάρια.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή