Κόντρα Τσαβούσογλου – Φινλανδού ΥΠΕΞ για Ελλάδα και προσφυγικό

Κόντρα Τσαβούσογλου – Φινλανδού ΥΠΕΞ για Ελλάδα και προσφυγικό

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών απάντησε στις κατηγορίες του Τούρκου ομολόγου του, υπερασπιζόμενος την Ελλάδα και την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τουρκία.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον Φινλανδό ομόλογό του, Πέεκα Χάβιστο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστρεψε τα πυρά του κατά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το μεταναστευτικό.

«… η Ελλάδα… ισχυρίζεται πως φρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης, ενώ τα σύνορα της Ευρώπης στο Νότο και στην Ανατολή ξεκινούν από την Τουρκία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς η Frontex έχει στηρίξει την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα τις επαναπροωθήσεις. Τα βίντεο, τα ντοκουμέντα τα μοιραστήκαμε και με την ΕΕ.»

Η απάντηση του Φινλανδού ΥΠΕΞ

Παίρνοντας τον λόγο, ο Φινλανδός ομόλογός του, Πέεκα Χάβιστο, δεν δέχτηκε τις κατηγορίες Τσαβούσογλου και υπερασπίστηκε την Ελλάδα και την Ιταλία που αποτελούν χώρες υποδοχής προσφύγων.

«Πρέπει να υπερασπιστώ την Ευρώπη και την Frontex και όλο το σύστημα της προστασίας των συνόρων. Πρόσφατα, το φθινόπωρο είδαμε το τι συνέβη στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, τη Λετονία. Εκεί υπήρξε ένα πλασματικό κύμα προσφύγων καθώς οι πρόσφυγες σπρώχθηκαν από τους στρατιώτες της Λευκορωσίας προς τα σύνορα της Πολωνίας, Λιθουανίας και Λετονίας. Εκεί προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα σε συνεργασία με τις χώρες αυτές και την Frontex», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η Ελλάδα και η Ιταλία δέχονται μεγάλη πίεση. Πρέπει να σηκώσουμε κοινά το βάρος αυτού του προφυγικού κύματος. Αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και από τη Μεσόγειο.»

Πηγή: skai.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή