Αψηφούν τις εκκλήσεις Τριντό οι Καναδοί φορτηγατζήδες

Αψηφούν τις εκκλήσεις Τριντό οι Καναδοί φορτηγατζήδες

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κάλεσε τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πρωτεύουσα Οττάβα, κάνοντας λόγο για «εθνική ντροπή».

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΤΑΒΑ. Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κάλεσε τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πρωτεύουσα Οττάβα, κάνοντας λόγο για «εθνική ντροπή». «Προσπαθούν να μπλοκάρουν την οικονομία μας, τη δημοκρατία μας και την καθημερινότητα των πολιτών μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Τριντό.

Ο Καναδός πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη Βουλή μετά μία εβδομάδα σε απομόνωση, λόγω λοίμωξης από κορωνοϊό. «Οι Καναδοί εμπιστεύονται την επιστήμη, μια χούφτα άνθρωποι που φωνάζουν και ανεμίζουν σβάστικες δεν χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους».

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κάλεσε τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την Οττάβα.

Η διαμαρτυρία των οδηγών φορτηγών ξεκίνησε ως άρνηση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά τη διάσχιση των συνόρων ΗΠΑ – Καναδά. Χθες, κάποιοι οδηγοί έκλεισαν για λίγες ώρες τα σύνορα αυτά, σταθμεύοντας στη γέφυρα Αμπάσαντορ, που ενώνει την καναδική πόλη Γουίνδσορ με το αμερικανικό Ντιτρόιτ. Πάνω από 8.000 φορτηγά διασχίζουν τη γέφυρα αυτή ημερησίως, μεταφέροντας ανταλλακτικά για τις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας εκατέρωθεν των συνόρων.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπάρχουν απλοί άνθρωποι που θέλουν να αρθούν τα υγειονομικά μέτρα, καθώς και πραγματικοί ιδεολόγοι και οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας, όπως ο Πατ Κινγκ, ο οποίος θεωρεί τον κορωνοϊό βιολογικό όπλο που κατασκεύασαν άνθρωποι στην υπηρεσία σχεδίου εξόντωσης «της αγγλοσαξονικής φυλής». Κάποιοι διαδηλωτές προσπαθούν να επηρεάσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως το Συντηρητικό Κόμμα, βουλευτές του οποίου εθεάθησαν ανάμεσα στα σταθμευμένα φορτηγά να συζητούν με τους καταληψίες. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ένα καλό νέο για τους κατοίκους. Τα συνεχή κορναρίσματα κάπως κόπασαν ύστερα από δικαστική απόφαση με 10ήμερη εφαρμογή με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε το τοπικό ραδιόφωνο, κάποιοι να κοιμηθούν καλά τη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά μία εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή