Ινδονησία: Αγοράζει 42 Rafale από τη Γαλλία – Η δήλωση Μακρόν

Ινδονησία: Αγοράζει 42 Rafale από τη Γαλλία – Η δήλωση Μακρόν

Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Φλοράνς Παρλί με τον Σουμπιάντο στη Τζακάρτα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι η χώρα του σύναψε συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά έξι Rafale, ενώ αναμένεται να αποκτήσει 36 ακόμη μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

«Συμφωνήσαμε στην αγορά 42 Rafale. Το συμβόλαιο που υπεγράφη σήμερα αφορά στα πρώτα έξι, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα 36» ανέφερε ο Πραμπόουο Σουμπιάντο.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, Φλοράνς Παρλί με τον Σουμπιάντο στη Τζακάρτα. Η Παρλί δήλωσε ότι η Ινδονησία επέλεγε τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη χάρη στην «τεχνολογική τους υπεροχή» καθώς και στις αποδεδειγμένες «επιχειρησιακές τους ικανότητες»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του μέσω Twitter.

«42 Rafale! Η Ινδονησία επιλέγει τη βιομηχανική υπεροχή της Γαλλίας. Η τεχνογνωσία περισσότερων από 400 γαλλικών εταιρειών και χιλιάδων εργαζομένων που σχεδιάζουν το Rafale, αναγνωρίζεται».

Πηγή: Deutsche Welle

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή