Γαλλία: Απεβίωσε ο Λικ Μοντανιέ, βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής

Γαλλία: Απεβίωσε ο Λικ Μοντανιέ, βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής

Ο Γάλλος ιολόγος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού HIV.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής Λικ Μοντανιέ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τον δήμαρχο της γαλλικής πόλης Νεϊγϊ-Συρ-Σεν.

Ο Γάλλος ιολόγος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού HIV.

Την είδηση είχε μεταδώσει αρχικά χθες Τετάρτη το γαλλικό περιοδικό France Soir, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος επιστήμονα.

Η ανακάλυψή του επιτάχυνε την παραγωγή των τεστ για το AIDS και των αντιρετροϊκών φαρμάκων που παρατείνουν τη ζωή των ασθενών.

Γεννημένος το 1932, ο Μοντανιέ σταδιακά απομονώθηκε από την επιστημονική κοινότητα, λόγω των αμφιλεγόμενων θεωριών τις οποίες ασπάστηκε.

Είχε ισχυριστεί ότι ο αυτισμός προκαλείται από μόλυνση και μάλιστα διεξήγαγε πειράματα για να το αποδείξει, καταλήγοντας ότι τα αντιβιοτικά μπορούν να θεραπεύσουν την ασθένεια.

Πίστευε επίσης ότι ένας οργανισμός με καλό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να καταπολεμήσει τον HIV μόνο με την κατάλληλη δίαιτα.

Ο Μοντανιέ απέρριπτε συνολικά τα εμβόλια και κατά τη διάρκεια της πανδημίας συντάχθηκε με τις θεωρίες περί διαρροής του ιού από εργαστήριο και ότι τα εμβόλια είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση μεταλλάξεων.

Με πληροφορίες από France Soir, euronews

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή