Η Apple θωρακίζει τους ιδιοκτήτες του AirTag

Η Apple θωρακίζει τους ιδιοκτήτες του AirTag

Ανανέωση του λειτουργικού συστήματος της δημοφιλούς συσκευής εντοπισμού απολεσθέντων αντικειμένων AirTag ανακοίνωσε χθες η Apple, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πρόσφατα κρούσματα παρακολούθησης.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Ανανέωση του λειτουργικού συστήματος της δημοφιλούς συσκευής εντοπισμού απολεσθέντων αντικειμένων AirTag ανακοίνωσε χθες η Apple, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πρόσφατα κρούσματα παρακολούθησης. Η συσκευή προσαρμόζεται σε αντικείμενα, όπως τα κλειδιά, τα οποία εάν χαθούν μπορούν να εντοπιστούν από το κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή. Κακόβουλοι χρήστες του AirTag, όμως, μπορούν να το προσαρμόσουν στο αυτοκίνητο και να καταγράψουν έτσι τις μετακινήσεις κάποιου.

Αστυνομικές δυνάμεις σε Κολοράντο, Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Τέξας έχουν συλλάβει ανθρώπους, που παρακολουθούσαν συγγενικά τους πρόσωπα, ερωτικούς συντρόφους ή ακόμη και αγνώστους, χάρη σε συσκευές AirTag, τις οποίες είχαν τοποθετήσει κρυφά σε οχήματα ή σακίδια. Διαρρήκτες έχουν χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να ελέγξουν εάν οι ιδιοκτήτες κατοικίας βρίσκονταν σπίτι. Γυναίκες κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι εντόπισαν τέτοιες συσκευές στην τσάντα τους, ύστερα από επισκέψεις σε μπαρ. «Μάλλον κάποιος προσπάθησε να ανακαλύψει πού έμενε η γυναίκα, χωρίς να χρειάζεται να την παρακολουθήσει διά ζώσης», λέει αστυνομικός στο Oστιν.

Μέσω αναβάθμισης αντιμετωπίζει τα περιστατικά παρακολούθησης από κακόβουλα άτομα.

Στην ανανέωση λογισμικού, που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των προσεχών ημερών, η Apple θα λύσει το πρόβλημα, ειδοποιώντας τον χρήστη της συσκευής για τη λειτουργία της. Ο ιδιοκτήτης της απολεσθείσας συσκευής θα λαμβάνει την ειδοποίηση στο τηλέφωνο, αλλά και στον υπολογιστή του, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης από κακόβουλο πρόσωπο. Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία του Ρόουντ Αϊλαντ συνέλαβε 27χρονο άνδρα, ο οποίος παρακολουθούσε νεαρή γυναίκα, έχοντας τοποθετήσει συσκευή AirTag στο αυτοκίνητό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή