Partygate: Η αστυνομία ζητεί επισήμως εξηγήσεις από Τζόνσον

Partygate: Η αστυνομία ζητεί επισήμως εξηγήσεις από Τζόνσον

Εξηγήσεις στην Αστυνομία για τη συμμετοχή του στα «κορωνοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown καλείται να δώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις στην Αστυνομία για τη συμμετοχή του στα «κορωνοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown καλείται να δώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία απέστειλε επίσημο ερωτηματολόγιο στον Βρετανό πρωθυπουργό, το οποίο και θα απαντηθεί όπως απαιτείται, δήλωσε εκπρόσωπος του κ. Τζόνσον.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η βρετανική αστυνομία άρχισε τις επαφές -αποστέλλοντας επίσημα ερωτηματολόγια- με περισσότερους από 50 ανθρώπους, που πιστεύεται ότι παρέστησαν στα πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown στο γραφείο και την κατοικία του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για επίσημο νομικό έγγραφο και θα πρέπει να απαντηθεί με ειλικρίνεια, ενώ οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους σε διάστημα επτά ημερών. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις περισσότερες περιπτώσεις η επαφή γίνεται μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Την Τετάρτη, η Daily Mirror δημοσίευσε εικόνα που δείχνει τον Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ στο πλάνο διακρίνεται ένα ανοιχτό μπουκάλι, πιθανώς σαμπάνιας. Η φωτογραφία φέρεται να είναι από χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020, στην οποία, κατά το γραφείο του Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός «συμμετείχε για λίγο».

Στα τέλη Δεκεμβρίου, είχε ξεσπάσει σάλος μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ να κάνει πλάκα σχετικά με τη διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής. Η εφημερίδα Sunday Mirror είχε δημοσιεύσει τότε μια φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού που τον έδειχνε στη Ντάουνινγκ Στριτ, μαζί με δύο συνεργάτες του –ένας από τους οποίους έχει μια γιρλάντα γύρω από τον λαιμό και ο άλλος φορά ένα σκουφάκι του Άγιου Βασίλη—να κάνει ερωτήσεις μέσω βίντεο με αφορμή ένα χριστουγεννιάτικο κουίζ που πραγματοποιήθηκε στην πρωθυπουργική οικία.

Στο προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ είχαν γίνει συστάσεις να συμμετάσχουν σε αυτό το κουίζ διαδικτυακά, αλλά παρά ταύτα δεκάδες επέλεξαν να το κάνουν από τα γραφεία τους. Τότε στην Αγγλία δεν επιτρέπονταν οι συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους, παρά μόνο για «απαραίτητη εργασία».

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Στενεύει ο κλοιός για τον Μπόρις Τζόνσον

Partygate – Βρετανία: Επιταχύνει την έρευνα η Σκότλαντ Γιαρντ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή