Καναδάς: Συνεχίζει το «Κομβόι της Ελευθερίας» – Η αστυνομία απομακρύνει τους διαδηλωτές

Καναδάς: Συνεχίζει το «Κομβόι της Ελευθερίας» – Η αστυνομία απομακρύνει τους διαδηλωτές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία πήρε θέση το πρωί (τοπική ώρα) περιμετρικά της γέφυρας Αμπάσαντορ για να απομακρύνει τους διαδηλωτές κατά των υγειονομικών μέτρων, που έχουν αποκλείσει τον οδικό άξονα μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ από τη Δευτέρα. 

«Προτρέπουμε όλους τους διαδηλωτές να αντιδράσουν σεβόμενοι τον νόμο και με ειρηνικό τρόπο», έγραψε σήμερα το πρωί σε μήνυμά της στο Twitter η αστυνομία του Ουίντσορ, όπου βρίσκεται η γέφυρα, ανακοινώνοντας πως ξεκινά την επέμβασή της. Ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή. 

Δεκάδες αστυνομικοί και περιπολικά αναπτύχθηκαν στο σημείο μετά τις 0800 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) και πήραν θέση μπροστά από καμιά πενηνταριά διαδηλωτές που παραμένουν στα φορτηγά τους, παραλύοντας την κυκλοφορία στη γέφυρα, η οποία συνδέει το Οντάριο και το Ουίντσορ με την αμερικανική πόλη Ντιτρόιτ. 

Το ανώτατο δικαστήριο του Οντάριο διέταξε χθες την αποχώρηση των διαδηλωτών, οι οποίοι έχουν αποκλείσει από τη Δευτέρα αυτό τον σημαντικό οδικό άξονα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, ένας αποκλεισμός που ώθησε την Ουάσιγκτον να παρέμβει ενώπιον της κυβέρνησης του Τζάστιν Τριντό.

Όμως, η δικαστική εντολή δεν κλόνισε τους διαδηλωτές, που δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν τις κινητοποιήσεις έως το τέλος. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή