Ρώμη: Χωρίς κόσμο η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών

Ρώμη: Χωρίς κόσμο η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών

Κινητοποίηση αντιεμβολιαστών, που είχε οργανωθεί για σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, δεν κατάφερε τελικώς να συγκεντρώσει ούτε 200 άτομα.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών, που είχε οργανωθεί για σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Ρώμης, δεν κατάφερε τελικώς να προσελκύσει κόσμο.

Στην πρωτοβουλία, τελικά, συμμετείχαν λιγότερα από διακόσια άτομα. Οι οργανωτές αντελήφθησαν ότι δεν θα μπορούσαν να μεταβούν στον τεράστιο, υπαίθριο χώρο του Τσίρκο Μάσιμο, και προτίμησαν να παραμείνουν, ουσιαστικά, σε ένα παρτέρι της κεντρικής Πιάτσα Βενέτσια.

Μέρος των λιγοστών συμμετεχόντων δήλωσε «οργισμένο με τους πολίτες που εκφράζουν δυσαρέσκεια στο διαδίκτυο, αλλά δεν θέλουν να κατέβουν στον δρόμο».

Μέσω καναλιών του Telegram , οι εμπνευστές της διαμαρτυρίας ήλπιζαν να μπορέσουν – όπως είχαν γράψει – να αγγίξουν τη συμμετοχή των κινητοποιήσεων που τις ημέρες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Γαλλία.

Όλα δείχνουν, όμως, ότι οι Ιταλοί, μετά από δυο χρόνια πανδημίας κορονοϊού, θέλουν μόνον να μπορέσουν, σταδιακά και με ασφάλεια, να επιστρέψουν στους γνώριμους ρυθμούς της καθημερινής τους ζωής.

Από αύριο, στο μεταξύ, οι κάτοικοι της χώρας άνω των 50 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους μόνον αν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον δύο δόσεις κατά του κορονοϊού.

Για όσους προσπαθήσουν να πάνε στην δουλειά χωρίς «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου», το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 600 μέχρι 1.500 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή