Ενεργειακή κρίση: Τα ιταλικά νοικοκυριά θα ξοδέψουν «μέχρι και 38,5 δισ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι»

Ενεργειακή κρίση: Τα ιταλικά νοικοκυριά θα ξοδέψουν «μέχρι και 38,5 δισ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι»

«Το κόστος που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, στο τέλος το πληρώνουν οι πολίτες, όπως είδαμε ήδη τον Ιανουάριο», τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης καταναλωτών Assoutenti

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Assoutenti, τα ιταλικά νοικοκυριά θα ξοδέψουν, φέτος, μέχρι και 38,5 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2021, λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας και των καυσίμων.

«Το κόστος που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, στο τέλος το πληρώνουν οι πολίτες, όπως είδαμε ήδη τον Ιανουάριο», τόνισε ο πρόεδρος της Assoutenti, Φάμπιο Τρούτσι.

Υπολογίσθηκε ότι κάθε ιταλική οικογένεια θα αναγκασθεί να ξοδέψει 1.480 ευρώ περισσότερο από το πέρυσι, αλλά δεν αποκλείεται, με την πάροδο των μηνών, το ποσό αυτό να αυξηθεί. «Η όλη κατάσταση θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μειώσουν δραστικά τη συνολική τους κατανάλωση αγαθών», πρόσθεσε ο Τρούτσι.

Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση άγγιξε το 4,8%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1996. Τα είδη τροφίμων, τέλος, τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν -πάντα σε ετήσια βάση- κατά 3,8%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή