Ιταλός ΥΠΕΞ για Ουκρανικό: Η μόνη οδός είναι αυτή που οδηγεί στην ειρήνη και τη σταθερότητα

Ιταλός ΥΠΕΞ για Ουκρανικό: Η μόνη οδός είναι αυτή που οδηγεί στην ειρήνη και τη σταθερότητα

«Τις ώρες αυτές η διπλωματία δεν πρέπει να σταματήσει, είναι το μόνο πραγματικό, ειρηνικό όπλο για να αποφευχθεί η σύγκρουση», τόνισε ο Λουίτζι Ντι Μάιο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, μετέβη σήμερα στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα. «Είμαι βέβαιος ότι για την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η μόνη οδός που πρέπει να ακολουθήσουμε, είναι εκείνη που οδηγεί στην ειρήνη και τη σταθερότητα», τόνισε ο Ντι Μάιο, μετά το πέρας της συνάντησης.

«Η Ιταλία, σε συντονισμό με τους εταίρους της, επικεντρώνει κάθε της προσπάθεια σε αυτή τη λύση. Τις ώρες αυτές η διπλωματία δεν πρέπει να σταματήσει, είναι το μόνο πραγματικό, ειρηνικό όπλο για να αποφευχθεί η σύγκρουση», πρόσθεσε ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας τόνισε ότι έλαβε γνώση των εκτιμήσεων της ουκρανικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν ενδείξεις μιας επικείμενης εισβολής ή μιας στρατιωτικής επίθεσης σε ευρεία κλίμακα, αλλά διαπίστωσε και ότι συνεχίζεται η ανησυχία, σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες κινήσεις αποσταθεροποίησης, και μέσω υβριδικών μεθόδων.

Ο Ντι Μάιο δήλωσε, επίσης, ότι η ιταλική πρεσβεία στο Κίεβο, έστω και με μειωμένο προσωπικό, παραμένει ανοικτή.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, τέλος, προχώρησε στην εκτίμηση ότι «μετά τις σημερινές συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση, θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο για μια διπλωματική λύση», η οποία «θα πρέπει, βέβαια, να τύχει αποδοχής σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, ευρωπαϊκής ασφάλειας».

Αύριο ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόκειται να συναντηθεί, στη Μόσχα, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή