Ταινία Άλεκ Μπάλντουιν: Αποζημίωση διεκδικεί ο σύζυγος της Χαλίνα Χάτσινς

Ταινία Άλεκ Μπάλντουιν: Αποζημίωση διεκδικεί ο σύζυγος της Χαλίνα Χάτσινς

Στη διάρκεια πρόβας για μία σκηνή της ταινίας, το όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς, που σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση λόγω ανθρωποκτονίας από τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν «και όσους ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια στον χώρο των γυρισμάτων», όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Η αγωγή κατατέθηκε στην κομητεία Σάντα Φε του Νέου Μεξικού εκ μέρους του Μάθιου Χάτσινς και του 9χρονου γιου της εκλιπούσης, δήλωσε ο δικηγόρος Μπράιαν Πάνις σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες.

Στη διάρκεια πρόβας για μία σκηνή της ταινίας, το όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Αδιευκρίνιστο παραμένει πώς βρέθηκε αληθινή σφαίρα στη θαλάμη.

Η τραγωδία στο ράντσο του Νέου Μεξικού, όπου γυριζόταν η ταινία, παραμένει υπό διερεύνηση από τις τοπικές αρχές. Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει δηλώσει ότι είχε ενημερωθεί πως το όπλο ήταν «κρύο» — όρος που χρησιμοποιείται στα γυρίσματα για να υποδηλώσει ότι είναι ασφαλές για χρήση — και ότι ο ίδιος δεν τράβηξε τη σκανδάλη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή