Ψυχιατρικό βοήθημα στους Ιταλούς

Ψυχιατρικό βοήθημα στους Ιταλούς

Λύση σε όσους αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας και δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αναζητήσουν επιστημονική βοήθεια θα προσφέρει η ιταλική κυβέρνηση.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση σε όσους αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας και δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αναζητήσουν επιστημονική βοήθεια θα προσφέρει η ιταλική κυβέρνηση.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, τόνισε στην κρατική τηλεόραση ότι η κυβέρνηση θα κατοχυρώσει νομοθετικά οικονομικό βοήθημα για την κάλυψη ψυχοθεραπευτικών συνεδριών.

Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 500 ευρώ και θα διατίθεται σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα, είτε αυτά προκλήθηκαν από τη δύσκολη πανδημική διετία είτε όχι. Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν τα χρήματα στους Ιταλούς που το έχουν ανάγκη, κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι θα χρηματοδοτηθεί αφενός η δημιουργία και βελτίωση ενός δημοσίου δικτύου ψυχικής φροντίδας, αλλά θα χορηγηθούν χρήματα σε πολίτες, αρκεί να καταθέσουν το σχετικό αίτημα και, βέβαια, να πληρούν κάποια εισοδηματικά κριτήρια. Η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθηθεί δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Μία σκέψη είναι να επιστρατευτούν και οι γενικοί γιατροί που θα μπορούν να παρέχουν το βοήθημα σε ασθενείς τους που χρήζουν ψυχολογικής υποστήριξης.

Η επιδότηση των 500 ευρώ θα διατίθεται σε οποιονδήποτε υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα, λόγω της πανδημίας και όχι μόνο.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, επίσης, υπογράμμισε ότι το «ψυχιατρικό βοήθημα» δεν πρόκειται να λύσει ολοκληρωτικά το πρόβλημα. «Οφείλουμε να ενισχύσουμε τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας. Το οικονομικό βοήθημα είναι απλώς ένδειξη των προθέσεών μας, και η δέσμευσή μου είναι αναμφίβολη», κατέληξε.  

Αυτοκτονίες νέων

Τα χρόνια της πανδημίας ο αριθμός των Ιταλών που πάσχουν από ψυχιατρικά προβλήματα αυξήθηκε σοβαρά, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 24 ετών. Το παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Jesu της Ρώμης κατέγραψε διπλασιασμό των εισαγωγών ατόμων αυτής της ηλικίας για απόπειρα αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή