Πούτιν: Υποδέχθηκε τον «ανεμβολίαστο» Μπολσονάρο στο Κρεμλίνο… χωρίς αποστάσεις

Πούτιν: Υποδέχθηκε τον «ανεμβολίαστο» Μπολσονάρο στο Κρεμλίνο… χωρίς αποστάσεις

Τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο υποδέχθηκε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, με την εικόνα ωστόσο να είναι διαφορετική από εκείνες που είδαμε κατά τις τελευταίες συναντήσεις του Ρώσου προέδρου με άλλους ηγέτες (Μακρόν, Σολτς) και υπουργούς (Λαβρόφ).

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τεράστια μακρόστενα τραπέζια στα οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε τις περασμένες ημέρες ξένους ηγέτες (όπως τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς) αλλά και υπουργούς (όπως τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ρώσο ΥΕΘΑ Σεργκέι Σοϊγκού) προκάλεσαν εντύπωση αλλά και απορίες.

Η κυρίαρχη εξήγηση, που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από διάφορες πλευρές, είναι πως ο Πούτιν επέλεξε να κρατήσει σε απόσταση εκείνους τους ηγέτες που δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε τεστ Covid με τους όρους (τα μέσα και τους ιατρούς) που ζητούσε η ρωσική πλευρά.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ωστόσο, Ζαΐρ Μπολσονάρο συναντήθηκε σήμερα στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο πρόεδρο χωρίς αποστάσεις, με τους δύο ηγέτες να ανταλλάσσουν χειραψίες και να κάθονται γύρω από ένα σχετικά μικρό στρογγυλό τραπέζι και από ένα ακόμη μικρότερο τετράγωνο τραπεζάκι.

Πούτιν: Υποδέχθηκε τον «ανεμβολίαστο» Μπολσονάρο στο Κρεμλίνο… χωρίς αποστάσεις-1
(Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Κι αυτό, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο Μπολσονάρο δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid 19 την πανδημία της οποίας έχει μάλιστα κατ’ επανάληψη επιλέξει και να υποβαθμίσει μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις άλλες από τις οποίες «φλερτάρουν» με θεωρίες συνωμοσίας και άλλες με την άρνηση της πραγματικότητας.

Υπενθυμίζεται πως η Βραζιλία πηγαίνει σε προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2022, με τον Μπολσονάρο ωστόσο να βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις αρκετές μονάδες πίσω από τον Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.  

  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή