Βρετανική βασιλική οικογένεια: Τα σκάνδαλα στοιχειώνουν τον Οίκο των Ουίνδσορ

Βρετανική βασιλική οικογένεια: Τα σκάνδαλα στοιχειώνουν τον Οίκο των Ουίνδσορ

Μετά τις ατασθαλίες του πρίγκιπα Αντριου, ο Κάρολος ελέγχεται για πώληση τίτλων ευγενείας σε ξένους υπηκόους.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έλυσε το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο πρίγκιπας Αντριου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που συνήψε με τη Βιρτζίνια Τζιουφρ, η οποία τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη. Οι Βρετανοί απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια. Ζητούν να μάθουν το ακριβές ποσό που έδωσε ο τριτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 12 εκατ. στερλίνες, και να πληροφορηθούν ποιος το εκταμίευσε, αφού η οικονομική κατάσταση του πρίγκιπα δεν είναι ιδιαίτερα ανθηρή. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα, αλλά δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται πηγές των ανακτόρων, αναφέρει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα καταβάλει μέρος του ποσού.

Μετά τις ατασθαλίες του πρίγκιπα Αντριου, ο Κάρολος ελέγχεται για πώληση τίτλων ευγενείας σε ξένους υπηκόους.

Ταυτόχρονα εντείνονται οι πιέσεις προς την 95χρονη Βρετανίδα μονάρχη να αφαιρέσει από τον αγαπημένο της γιο και τον τίτλο του δούκα του Γιορκ, κάτι το οποίο ωστόσο πρέπει να εγκριθεί και από το Κοινοβούλιο και από τη Βουλή των Λόρδων. Είναι βέβαιον ότι η Ελισάβετ δεν θα βιαστεί να πάρει απόφαση προκειμένου να μην αμαυρωθεί έτι περισσότερο το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της που γιορτάζει φέτος.

Για τον βασιλικό θρόνο της Βρετανίας ενός κακού μύρια έπονται. Πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος για τον πρίγκιπα Αντριου, στο στόχαστρο μπήκε και ο μεγαλύτερος αδελφός του και διάδοχος του στέμματος, πρίγκιπας Κάρολος. Η Σκότλαντ Γιαρντ ξεκίνησε χθες τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με την αγοραπωλησία τίτλων ευγενείας και διαβατηρίου, με οικονομικό αντάλλαγμα, από το Ιδρυμα του πρίγκιπα.

Οπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, τα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης για «παροχή βοήθειας» σε ξένους υπηκόους, προκειμένου να αποκτήσουν τη βρετανική υπηκοότητα και τίτλους ευγενείας, πυροδότησαν την έρευνα. Ειδικότερα, δημοσίευμα των Sunday Times τον Σεπτέμβριο ανέφερε ότι ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ Μπιν Μαχφούζ κατέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες στερλίνες σε «διαμεσολαβητές» που συνδέονταν με τον πρίγκιπα Κάρολο, μετά τη διαβεβαίωσή τους ότι θα του εξασφαλίσουν ό,τι ήθελε. Ο επιχειρηματίας χρίστηκε Ιππότης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) το 2016.Ο πρίγκιπας Κάρολος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση, ενώ το Ιδρυμά του, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι δεν μπορεί να σχολιάσει έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπιν Μαχφούζ είναι ένας από τους πιο γενναιόδωρους δωρητές των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που λειτουργούν υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Καρόλου. Επίσης, το δάσος όπου βρισκόταν η κατοικία της Βασιλομήτορος έλαβε το όνομά του. Εχει, άλλωστε, πληρώσει περισσότερα από 1,7 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση κατοικιών που χρησιμοποιούνται από τον Κάρολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή