Ουκρανικό: Ο Ζελένσκι ζητεί συνάντηση με Πούτιν, το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί

Ουκρανικό: Ο Ζελένσκι ζητεί συνάντηση με Πούτιν, το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί

H Μόσχα ρωτά το Κίεβο γιατί επιθυμεί συνάντηση κορυφής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πρότεινε ξανά στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να πραγματοποιήσουν συνάντηση, πράγμα που επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο, αλλά με απορριπτική δήλωση. 

Ο κ. Ζελένσκι είπε ότι η διπλωματία θα ξεκινήσει όταν «καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Δήλωσε έτοιμος για «οποιαδήποτε μορφή» διαπραγματεύσεων συμφωνηθεί με τη Μόσχα.

«Όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες, αλλά κατά καιρούς η Ουκρανία ως υπεύθυνη χώρα, ανά πάσα στιγμή που υπάρχουν κίνδυνοι κλιμάκωσης, είτε πληροφορίες για αυτούς τους κινδύνους είτε πληροφορίες για την ανάπτυξη στρατευμάτων και άλλα παρόμοια, υποβάλλει επίσημο αίτημα στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο έχει επανειλημμένα προτείνει μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, ωστόσο τονίζειμότι η Μόσχα θέλει να μάθει τον σκοπό των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του κ. Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Το Κίεβο έχει επανειλημμένα προτείνει μια συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι, αλλά ποτέ δεν είπε γιατί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πεσκόφ.

Ο κ. Ζελένσκι σημείωσε ότι υπήρξαν διάφορα αιτήματα προς την κυβέρνηση Πούτιν σχετικά με την κατάσταση κοντά στα σύνορα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ουκρανία δεν έλαβε απάντηση, αλλά αυτή η απάντηση δεν οδηγεί σε συνάντηση».

Πηγή: ΤΑΣΣ, Ukraine 24

Ειδήσεις σήμερα

Live – Ουκρανία: Αναζωπύρωση της κρίσης – Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ

Ουκρανικό: Απαντητική επιστολή στην Ουάσιγκτον θα στείλει η Μόσχα

Reuters: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή